Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chýba vám Let's Dance? S jeho hviezdami sa stretnete v nablýskanej šou u susedov

Na obrazovky ČT prichádza obľúbená tanečná šou StarDance.

11.10.2023 06:00
StarDance XII Foto:
StarDance štartuje na obrazovkách ČT1 v sobotu 14. októbra 2023.
debata

Už v sobotu 14. októbra odštartuje Česká televízia dvanásty ročník tanečnej súťaže StarDance. O titul kráľovnej a kráľa parketu aj tentokrát zabojuje desať párov, ktoré bude hodnotiť porota a tradične i diváci pri obrazovke. Prvý priamy prenos odvysiela ČT1 v sobotu 14. októbra, záverečné finále o dva mesiace neskôr, 16. decembra.

pozlátený vek, Čítajte aj Október na HBO Max: Šialený film s monštrami a návrat skvelého historického seriálu

„Jedna z najočakávanejších televíznych udalostí roka je tu. Je to pritom už sedemnásť rokov, keď sme tanečnú súťaž našim divákom predstavili vôbec prvýkrát,“ povedal Petr Dvořák, ktorý bol na čele Českej televízie do 30. septembra. „Výbornou správou je tiež to, že nepôjde o poslednú sériu vo vysielaní Českej televízie – už teraz máme zaistené vysielacie práva na ďalšie dve série,“ dodal.

Upútavka novej série StarDance
Video

O StarDance sa ako o udalosti televíznej jesene hovorí právom. Rekordmankou diváckej sledovanosti je zatiaľ posledná odvysielaná 11. séria. Jej finálový večer si v priamom prenose pozrelo až 1,8 milióna divákov, pričom každá časť mala v priemere 1,6 milióna divákov.

Zmeny v porote

Novinkou tohto ročníka bude trojčlenná porota namiesto štvorčlennej. Nebude v nej chýbať obľúbená porotkyňa Tatiana Drexler, ktorá je tiež neoddeliteľnou súčasťou slovenskej šou Let's Dance, Zdeněk Chlopčík, ktorý bol porotcom štvrtej a piatej série Let's Dance v rokoch 2010 a 2011, a tretím porotcom bude herec a bývalý tanečník Richard Genzer. Moderátorskou dvojicou bude Tereza Kostková a Marek Eben, ktorá tanečnú šou moderuje už od začiatku.

Tatiana Drexler je stálou členkou poroty... Foto: David Raub / Česká televízia
StarDance XII, Tatiana Drexler Tatiana Drexler je stálou členkou poroty StarDance už od roku 2007.

Desať hviezdnych párov

O víťazstvo zabojuje desať tanečných párov, ktoré začínali trénovať už v auguste, teda zhruba dva a pol mesiaca pred začiatkom priamych prenosov. Slovenským divákom bude známa tanečnica Dominika Rošková, ktorej partnerom bude tentokrát herec a spevák Richard Krajčo.

Ďalšími hviezdami tanečného parketu budú Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková, Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková, Ivana Chýlková a Jan Tománek, Iva Kubelková a Martin Prágr, Josef Maršálek a Adriana Mašková, Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti, Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná.

Súťažiaci a tanečníci v 12. sérii StarDance:
Tanečná súťaž StarDance XII. Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
StarDance budú moderovať Tereza Kostková a...

Dvanástym ročníkom StarDance budú, rovnako ako v prechádzajúcich rokoch, znieť české a slovenské piesne a celý rad hudobných štýlov v podaní MoonDance Orchestra. Výnimkou bude šiesty večer, keď budú páry tancovať na svetové známe filmové melódie v pôvodnom znení. Tanečné páry budú súperiť v rôznych vopred daných štýloch, ale dostanú aj voľnosť na vlastné nápady.

Tematické večery 12. ročníka StarDance:

  • sobota 14. októbra: zahájenie novej sezóny StarDance,
  • sobota 21. októbra: jubilejná 100. epizóda StarDance,
  • nedeľa 29. októbra: najobľúbenejšie české a slovenské piesne,
  • sobota 4. novembra: voľnosť pre vlastné tanečné nápady,
  • sobota 11. novembra: svetové hity v netradičných jazykoch,
  • sobota 18. novembra: filmový večer,
  • sobota 25. novembra: benefičný večer pre Centrum Paraple,
  • sobota 2. decembra: tanec a akrobacia,
  • sobota 9. decembra: semifinále,
  • sobota 16. decembra: finále.
Dominika Rošková: Slováci v tanci majú väčší drajv a čo Česi? Toto je na nich jedinečné
Video

StarDance je českou verziou britskej televíznej šou Strictly Come Dancing, ktorá mala svetovú premiéru na BBC One na jar 2004. Odvtedy sa píše mimoriadny príbeh tejto tanečnej súťaže, ktorá dobyla svet a je medzinárodne známa ako Dancing with the Stars. Nakrúca sa na všetkých svetadieloch okrem Antarktídy. Zoznam krajín, v ktorých sa súťaží, sa vlani rozrástol o Lotyšsko, aktuálne ich je teda celkom 61.

Česká televízia súťaž vysiela už od roku 2006, doposiaľ odvysielala jedenásť sérií. Slovenskú verziu pod názvom Let's Dance prináša rovnako od roku 2006 televízia Markíza, ktorá doposiaľ odvysielala osem sérií, poslednú na jar tohto roka. Novú sériu uvedie na jar budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #StarDance #Česká televízia