Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra s jedinečným pohľadom na vybíjanú bude čoskoro zadarmo!

Knockout City je akčná tímová multiplayer hra vydaná v máji 2021, v ktorej hráč zaujme rolu pouličného hráča vybíjanej.

01.05.2022 07:00
Knockout City Foto:
Súperiace skupiny si vybavujú účty vo vychytanej vybíjanej.
debata

Nie je to samozrejme však obyčajná vybíjaná – je plná unikátnych mechaník, vďaka ktorým sa z nej stáva ešte rýchlejšia a zbesilejšia hra.

Prítomné sú očakávané hádzanie, uhýbanie sa a chytanie. Okrem nich je prítomných niekoľko miernych zmien, ako sú 2 životy a respawnovanie. Zaujímavejšie je však množstvo menej realistických možností, ktorý hre poskytujú väčšiu hĺbku, dynamiku alebo zábavnosť. Rýchle tempo je podporené platformami na skákanie, plachtením alebo rýchlymi skokmi vpred.

Hlavnou atrakciou sú však unikátne lopty, doplňujúce tie obyčajné. Lopty ako sú trojitá lopta, ostreľovačská lopta, klietková lopta a mnohé ďalšie majú každá svoje silné stránky a využitie. Spolu s ďalšími hernými mechanikami, ako sú nabíjané prihrávky, možnosť byť hodený spoluhráčom môžu byť využité v dynamických otvorených herných mapách.

Rovnako ako zvyčajná vybíjaná, je to tímová hra. Vyskúšať si sily je možné v množstve herných módov, ako je 3v3 alebo aj Battle Royale mód. Vďaka množstvu mechaník a svojej multiplayerovej, tímovo založenej forme sa o nej uvažovalo ako o možnom e-športe, a to aj vďaka podobnosti s Rocket League. V tomto smere sa však doteraz výrazne neuchytila.

Opustená však nie je, má stabilnú hráčsku základňu a v minuloročnej skúške zadarmo si ju vyskúšalo vyše 5 miliónov hráčov! Po tom, čo bola prvý rok po vydaní platená, bol nedávno ohlásený prechod na hranie zadarmo, a to na začiatku tohto júna. Vďaka tomu ju teraz bude možné plne hrať zdarma, podobne ako mnoho iných etablovaných e-športov. Dostupná je pre Windows PC a súčasné konzoly.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gaming