Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tieto tri filmy si nenechajte ujsť! Do kín prichádzajú dlho očakávané hollywoodske blockbustery

V júli majú premiéru až tri najočakávanejšie filmy tohto roka.

06.07.2023 06:00
filmy 07 Foto:
debata (1)
the company you keep, riskantná známosť, Čítajte aj Júl na Disney+: Hviezda seriálu This is Us v úplne novom seriáli! A nielen to...

Mission Impossible: Odplata – Prvá časť

Na plátna kín sa vracia Mission: Impossible, najprestížnejšia akčná séria súčasnosti. Na čele skupiny agentov, pre ktorých nie je žiadna misia nesplniteľná, opäť stojí Ethan Hunt (Tom Cruise). Tentoraz sa s tímom Impossible Mission Force vydáva po stopách nebezpečnej zbrane, ktorá má potenciál zničiť celé ľudstvo. Počas nebezpečného pátrania sa však musí neustále obzerať cez plece.

Z jeho dávnej minulosti, keď ešte nebol elitným agentom, sa totiž vynára Gabriel (Esai Morales), ktorý pozná každú jeho slabinu. A Ethan, pre ktorého bolo zdravie a bezpečnosť jeho blízkych a členov tímu vždy viac ako úspešne splnená misia, bude možno musieť prehodnotiť svoje priority. Režisérom snímky je Christopher McQuarrie, ktorý režíroval posledné dva diely série a ako scenárista je podpísaný pod hitom Top Gun: Maverick.

Video
babylon, Čítajte aj Herecký koncert: Konečne je dostupný extravagantný film s Bradom Pittom a Margot Robbie

Barbie

Žiť v krajine Barbie znamená byť dokonalou bytosťou na dokonalom mieste. Bezstarostný život vo farebnom a zdanlivo bezchybnom svete si užívajú aj Barbie a Ken. Keď však dostanú príležitosť ísť do skutočného sveta, objavia radosti a úskalia života medzi ľuďmi.

„Ak zbožňuješ Barbie, tento film je pre teba. Ak Barbie neznášaš, tento film je pre teba,“ tvrdí tvorivý tím na čele s režisérkou Gretou Gerwig, ktorá je podpísaná pod oceňovanými snímkami Lady Bird či Malé ženy. Práve jej meno pritiahlo k projektu množstvo známych hereckých tvárí, medzi ktorými nechýbajú Margot Robbie ako Barbie, Ryan Gosling ako Ken, ďalej Dua Lipa, Simu Liu, Kate McKinnon, Emma Mackey, Helen Mirren, Will Ferrell, Michael Cera, John Cena a mnohí ďalší.

foundation, Čítajte aj Seriálový júl: Návrat vizuálne úchvatného hitu a pokračovanie desivého príbehu

Oppenheimer

Režisér Christopher Nolan prepožičal svoj rozprávačský talent životopisnému filmu o vynálezcovi atómovej bomby a prináša príbeh muža, ktorý riskoval zničenie sveta, aby ho tým zachránil. Ako veľký fanúšik tradičných trikov sa snaží vyhýbať nakrúcaniu scén pred zeleným plátnom a test Trinity, prvého riadeného výbuchu atómovej bomby v histórii, nakrútil bez použitia počítačovej animácie.

Snímka sa odohráva v čase, keď Druhá svetová vojna ešte vyzerala nerozhodne. Na diaľku sa odohrával dramatický súboj medzi Spojenými štátmi a Nemeckom o to, kto prvý zostrojí atómovú bombu a získa tak rozhodujúcu prevahu. V Amerike bol tento tajný výskum známy ako Projekt Manhattan a jedným z jeho kľúčových aktérov bol astrofyzik Robert Oppenheimer. Pod obrovským časovým tlakom sa spolu s tímom ďalších vedcov snažil zostrojiť vynález, ktorý mal potenciál zničiť svet. Bez jeho včasného dokončenia by sa svet nedal zachrániť.

Hlavnú úlohu stvárňuje Cillian Murphy (Počiatok, Temný rytier), pre ktorého je to už šiesta spolupráca s režisérom Christopherom Nolanom. V ďalších rolách hviezdia Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh či Kenneth Branagh.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Barbie #filmové premiéry #Mission Impossible #Oppenheimer