Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ospalé púštne mestečko rozhýbe až príchod mimozemšťana. Komédia nabitá hollywoodskymi hviezdami prichádza do kín

Vďaka hviezdnemu osadenstvu má novinka Asteroid City patričnú dávku pozornosti.

17.06.2023 06:00
Asteroid City Foto:
Jason Schwartzman a Tom Hanks vo filme Asteroid City.
debata (1)

Píše sa rok 1955, kedy prenikol svetom vedy a techniky pocit, že všetko a čokoľvek je možné. Najznámejšou atrakciou púštneho mestečka Asteroid City na americkom juhozápade sa stal kráter po dopade gigantického meteoritu a neďaleké nebeské observatórium. Počas víkendu v ňom privítajú päť detí ocenených vedeckými cenami, aby predviedli svoje vynálezy.

secret invasion, Čítajte aj Jún na Disney+: Pripravte sa na top Marvel seriál za posledné roky a príchod Avatara!

Tínedžerov sprevádzajú ich rodičia, ktorí sa majú pobaviť a uistiť sa o genialite svojich potomkov. Vytrhnutie zo všednej rutiny ocení aj relatívne čerstvý vdovec so štyrmi mimoriadne nadanými deťmi a svokrom, s ktorým doposiaľ nenašiel spoločnú reč. Podobne je na tom aj filmová hviezda Midge Campbell, ktorej geniálna dcéra má viac sebavedomia než ona sama. Aj ďalší účastníci sú svojím spôsobom unikátni a do púšte dorazia s nadšením a túžbou po dobrodružstve.

Už samotná zostava by stačila na to, aby si mestečko zaslúžilo zvýšenú pozornosť médií. Na titulky všetkých svetových periodík sa však dostane až vďaka „blízkemu stretnutiu tretieho druhu“. Dôjde k nemu počas oslavy dopadu meteroitu a úspechov mladých hvezdárov, ktorá dostane nečakaného návštevníka – mimozemšťana. Mesto je uzavreté a armáda si vymyslí falošnú kryciu historku. Predčasne vyspelí géniovia však spôsobom, ktorý pripomína Spielbergove klasiky, vymyslia plán, ako dostať správu do vonkajšieho sveta.

vedma, Gabika Marcinkova, Ivan Franěk Čítajte aj Veľká letná seriálová premiéra je tu: Takto vyzerá Vedma, prvý fantasy seriál u nás
Zábery z filmu Asteroid City Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Záber z nakrúcania filmu Asteroid City.

Počas prvých záberov – na jedáleň s dvanástimi stoličkami, čerpaciu stanicu s jednou pumpou, hotel s desiatimi kabínkami, telefónnu búdku, mohutný kráter a hvezdáreň, ktoré pripomínajú relácie zo zlatého veku televízie – sa prvýkrát stretávame s Augiem Steenbeckom (Jason Schwartzman), Midge Campbell (Scarlett Johansson) a Stanleym Zakom (Tom Hanks). kde na nich čaká na nich päťhviezdičkový generál Grif Gibson (Jeffrey Wright) a astronómka Hickenlooper (Tilda Swinton), ktorí sa stanú hostiteľmi slávnosti. Hviezdnu hollywoodsku zostavu dopĺňaju aj Edward Norton, Margot Robbie, Adrien Brody, Liev Schreiber, Maya Hawke, Jeff Goldblum a mnohí ďalší.

A onedlho sa s nimi stretneme znova, tentoraz v zákulisí divadla v hre, ktorá nikdy nebola inscenovaná. Hrdinovia filmu sú na javisku, pripravujú hru s názvom „Asteroid City“ a divák sleduje zákulisie a život hercov okolo roku 1955, ktorí sa čoskoro sa stanú hviezdami.

„V konečnom dôsledku vidíte herečku, ktorá hrá herečku,“ vysvetľuje režisér Wes Anderson, ktorý dva odlišné svety preplietol do jedného snového miesta na rozjímanie o vesmíre: láske a osamelosti, smútku a nádeji, zmysle života a smrti. Film sa nakrúcal v Španielsku na predmestí Chinchón.

bill murray wes anderson Čítajte aj Prečo sa Andersonov dvorný herec Bill Murray neobjaví v jeho Asteroid City?

Asteroid City prichádza do slovenských kín vo štvrtok 22. júna. Hviezdne osadenstvo už snímku predstavilo na premiére v New Yorku.

Premiéra filmu Asteroid City v New Yorku Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Herečka Margot Robbie bola ozdobou premiéry...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tilda Swinton #Scarlett Johansson #Tom Hanks #filmové premiéry #Asteroid City