Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix oznámil zdražovanie: V prípade jedného balíčka ide o desiatky percent

Netflix oznámil, čo bude ďalej - diváci na platforme nájdu napríklad aj šport, niektorí si však budú musieť priplatiť.

26.01.2024 00:00
netflix Foto:
Netflix
debata (2)

Za predplatné Netflixu si diváci už čoskoro priplatia. Pri jednom type predplatného by dokonca malo ísť o zdraženie o 70 %.

Po novom by mali byť ceny nasledovné: 5,99 € za predplatné s reklamou, 13,49 € za štandardné predplatné (HD) a 19,99 € za prémiové predplatné (4K) – v prípade prémiového plánu tak hovoríme o zdražení takmer 70 %, píše o tom portál 9to5mac.

Je však otázne, či budú ceny presne takéto aj na Slovensku – predplatné Netflixu sa totiž medzi krajinami líši. Pre Slovensko zatiaľ nebolo zdražovanie oznámené.

LokalTV Napál Rytmausa Čítajte viac LokalTV zverejnila epický záver Rytmausovho príbehu: Za pár hodín majú desaťtisíce videní

Finančná správa Netflixu naznačila, čo môžeme od platformy očakávať – služba plánuje pokračovať v licencovaní obsahu tretích strán ako napríklad od Disney+, HBO Max či SkyShowtime. Tieto služby sú totiž na rozdiel od Netflixu zadĺžené a radi mu poskytnú svoj obsah. Na Netflixe by sa čoskoro mali objaviť napríklad všetky série seriálu Sex v meste, ktorý bol doteraz dostupný len na HBO Max.

Na Netflix pribudne aj šport, konkrétne športové prenosy. Služba zakúpila práva napríklad na wrestling, športové podujatia však bude ponúkať len na vybraných trhoch a našej krajiny sa nedotknú.

Zdražovanie sa určite mnohým divákom páčiť nebude – podľa Netflixu však nemajú na výber, ak chcú aj naďalej poskytovať kvalitné služby. Najčastejšie pritom zdražujú na domácom, americkom trhu. Na Slovensku je Netflix dostupný od roku 2016, pričom ceny sa doteraz nemenili – základný balíček je dostupný za 7,99 €, balíček Standard za 9,99 € a najvyšší prémiový balíček u nás Netflix ponúka za 11,99 eura.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix