Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pohľad do hlavy kontroverznej Amy Winehouse: Životopisný film o nej bude úplne iný

Príbeh originálnej speváčky sa dostane na plátna a má potenciál zaujať masy.

21.01.2024 00:00
Amy Winehouse Foto:
Speváčka Amy Winehouse zomrela vo veku 27 rokov v júli 2011 na otravu alkoholom.
debata

Amy Winehouse – speváčka so zapamätateľným výzorom a orginálnou tvorbou. Hoci zomrela v roku 2011, jej príbeh zaujíma ľudí dodnes. Minulý týždeň sa objavil trailer, ktorý ukazuje, ako bude vyzerať film o jej príbehu. Tentokrát nepôjde o dokumentárny film, tých je o speváčke už niekoľko.

Amy Winehouse je skutočne zaujímavou osobnosťou svetovej hudby – tvorila totiž v dobe, kedy Amerika obdivovala Spice Girls a skupiny, ktoré sa venovali podobnému hudobnému štýlu. Amy bola pravý opak – jej hudba bola iná, rovnako ako jej vzhľad. Dokázala zaujať svet, jej hudbu čoskoro hrali aj rádiá a jej vzhľad napodobňovali tínedžerky po celom svete.

Amy sa narodila v Londýne v židovskej rodine, kde sa počúval najmä jazz. Jej otec Mitchell Winehouse bol taxikár a matka pracovala v lekárni. Amy si počas života prešla náročnými vzťahmi.

K hudbe mala vzťah už od detstva, už vo svojich 10 rokoch bola súčasťou amatérskej rapovej skupiny. Neskôr vo svojej tvorbe kombinovala rôzne štýly.

Vrahovia mesiaca kvetov Čítajte viac Novinka s Leonardom DiCapriom je konečne online. Westernová dráma si u divákov získala popularitu

Nový film, v ktorom si Amy zahrá Marisa Abela (objavila sa vo filme Barbie), má potenciál stať sa trhákom. Bude sa volať Back to Black (rovnako ako druhý album Amy Winehouse) a bude sa venovať formatívnym rokom tejto speváčky – pozrieme sa z jej pohľadu na vzťahy, jej problémy s alkoholom ale aj na to, akým spôsobom tvorila hudbu a ako sa vyrovnávala so slávou.

Režisérkou snímky je Sam Taylor-Johnson, ktorá sa podpísala pod drámu Nowhere Boy alebo pod filmy Päťdesiat odtieňov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amy Winehouse #Back to black