Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensku sa natáčal horor, z ktorého tuhne krv v žilách. Naše lesy sa zmenili na peklo

Nový trailer The Strangers: Chapter 1 naznačuje, že by mohlo ísť o horor, ktorý zaujme masy.

14.03.2024 00:00
The Strangers: Chapter 1 Foto:
debata (1)

Trojica maskovaných postáv, ktoré terorizujú nájomcov na odľahlej chate. The Strangers: Chapter 1 nie je len remakom už známych filmov, ide o začiatok novej trilógie. Niektoré zábery sa dokonca natáčali v slovenských lesoch. Horor by mal vyjsť už v máji tohto roka v USA. A pozor! Výsledok čoskoro uvidia aj slovenskí diváci, horor smeruje do našich kín od 16. mája tohto roka.

Boli to práve lesy neďaleko Bratislavy, ktoré k nám prilákali zahraničných filmárov. Hoci sa dej filmu odohráva v Oregone, v skutočnosti ide o zábery z lesov neďaleko nášho hlavného mesta.

Filmová spoločnosť, ktorá horor natáčala, sa dohodla s produkčnou firmou Frame Film, ktorú vedie Rastislav Kuril a zároveň v júni 2022 došlo k dohode s Audiovizuálnym fondom. Prvá klapka padla v auguste.

Vo filme uvidíme príbeh páru, ktorý sa sťahuje do svojho vysnívaného domu na druhom konci krajiny. Madelaine Petsch a Gabriel Basso sa po ceste zastavia na chate, ktorú si objednajú cez AirBnb. Táto chata sa skrýva v odľahlých lesoch. Miestni si držia odstup, atmosféra je napätá a hlavné postavy začínajú mať zlý pocit.

Aj prvé chvíle na chate sú veľmi zvláštne – objavujú sa nečakané situácie, ktoré naznačujú blížiacu sa hrozbu. Skutočný teror však nastane až v čase, kedy sa na prahu objavia traja cudzinci v maskách. Začína sa tak skutočná noc hrôzy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #The Strangers: Chapter 1