Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kina sa po novom nedostane každý: Ministerstvo kultúry zaviedlo prísne obmedzenia

Kiná sú po novom povinné prísnejšie kontrolovať vek ľudí, ktorí sa na film chcú dostať.

13.02.2024 12:30
šimkovičová Foto: ,
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
debata (44)

Nová vyhláška z dielne ministerstva kultúry vstúpila do platnosti 1. januára 2024, niektorí ľudia sa tak s ňou už mohli stretnúť napríklad pri filmoch Jedeme na teambuilding alebo Vojna policajtov. O téme na svojich sociálnych sieťach informovala sieť kín Cinemax.

Ich zákazníci sa zrejme na nové pravidlá sťažujú. „Na základe viacerých otázok ohľadom vekovej prístupnosti na vybrané filmy, by sme radi dali do pozornosti, že kiná CINEMAX sa riadia výlučne na základe zákona a vyhlášky, ktorá platí od 1.1. 2024,“ píšu.

Deadpool & Wolverine Čítajte viac Film, na ktorý sa dlho čakalo: Antihrdina sa vracia s absolútne nekorektným humorom

Vo svojich postoch upozorňujú na zmeny, s ktorými sa Slováci musia zmieriť. Pokiaľ je pri filme uvedené, že je nevhodný a neprístupný do 18 rokov, do sály sa mladiství nedostanú ani so súhlasom zákonného zástupcu či v prítomnosti dospelého.

Aké sú nové pravidlá?

Ak je film nevhodný do 15 rokov, môže sa naň dostať aj osoba, ktorá dosiahla 12 rokov a je v sprievode zákonného zástupcu alebo dospelej osoby.

Zamestnanci kina tak po novom môžu vyžadovať od návštevníkov doklad totožnosti. Ak sa ukáže, že návštevník nespĺňa vekový limit, nemá nárok na vrátenie peňazí a do kina ho nepustia.

V komentároch pod príspevkom Cinemaxu niektorí ľudia píšu, že ich do kina nepustili práve na filmy Jedeme na teambuilding či Vojna policajtov. Niektorí sú preto nahnevaní a upozorňujú, že deti majú prístup k oveľa horšiemu obsahu napríklad na internete.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #kino