Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec nekonečnému čakaniu: Film, ktorý prevalcoval minulý rok kiná, teraz uvidia všetci

Trvalo to takmer trištvrte roka, kým sa minuloročný letný hit dostane na známu streamovaciu službu.

14.02.2024 06:00
Oppenheimer Foto:
Filmový megahit Oppenheimer prichádza na SkyShowtime.
debata (3)

Oppenheimer prichádza na SkyShowtime! A to už 21. marca. Vo filmovom trháku Oppenheimer, ktorý v celosvetových tržbách zarobil 952 miliónov amerických dolárov a získal tie najvyššie uznania, vrátane 13 nominácií na Oscara a rovnakého počtu nominácií na Filmovú cenu Britskej akadémie (BAFTA), sa v úlohe J. Roberta Oppenheimera predstaví nominant na Oscara Cillian Murphy. Jeho ženu, biologičku a botaničku Katherine „Kitty“ Oppenheimer, stvárnila Emily Blunt.

Scenár napísal a film režíroval na Oscara nominovaný Christopher Nolan. Oppenheimer zavedie divákov do mysle slávneho teoretického fyzika J. Roberta Oppenheimera, ktorý ako riaditeľ projektu Manhattan v laboratóriu v Los Alamos vytvoril prvú atómovú bombu. Oppenheimer je nevídaná filmová udalosť s hviezdnym obsadením, ktoré zahŕňa držiteľa Oscara Matta Damona, nominantov na Oscara Roberta Downeyho Jr., a Florence Pugh, Josha Hartnetta a držiteľov Oscara Caseyho Afflecka, Ramiho Maleka a Kennetha Branagha.

Film vychádza z Pulitzerovou cenou ocenenej knižnej predlohy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaia Birda a Martina J. Sherwina. Producentmi filmu sú Emma Thomas, Charles Roven a Christopher Nolan. Výroba atómovej bomby bola triumfom ľudskej vynaliezavosti, ktorý priniesol inovácie v nespočetných oblastiach vedy a techniky. Zároveň však odštartoval preteky v zbrojení, ktoré mali deštruktívne dôsledky pre celý svet a vniesli do životov ľudí nový existenciálny strach, ktorý pretrváva dodnes.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SkyShowtime #film Oppenheimer