Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Historický veľkofilm o Žižkovi aj s hviezdami svetového filmu! Pozrite si prvé zábery

Najdrahší český film v histórii sa bude premietať u nás aj v Amerike.

06.05.2022 09:45
Jan Zizka Foto:
Zábery z filmu Jan Žižka.
debata (4)

O nedostatku ambícií sa v prípade českého režiséra, herca, scenáristu a producenta Petra Jákla nedá hovoriť. Režisér filmu Kajínek o neslávne známom prvom českom nájomnom vrahovi o pár mesiacov predstaví svoj doteraz najväčší projekt, historickú akčnú drámu o husitovi Janovi Žižkovi. Film rozpráva o začiatkoch husitského vojvodcu Jana Žižku na pozadí búrlivých udalostí z roku 1402

Do slovenských kín sa dostane 8. septembra, na plátna amerických kín 9. septembra 2022. Tvorcovia teraz predstavujú prvé zábery z filmu o slávnej postave z histórie, o českom vojvodcovi Janovi Žižkovi. Malo by ísť o najdrahší film v histórii českej kinematografie, hovorí sa o rozpočte pol miliardy českých korún.

zväčšiť Britský herec Michael Caine a Petr Jákl,... Foto: Stanislav Honzík
Jan Zizka, Michael Caine, Petr Jakl Britský herec Michael Caine a Petr Jákl, režisér filmu Jan Žižka.

Vo filme si zahrali hviezdy svetového formátu, samotného Žižku stvárnil americký herec Ben Foster a do filmu sa podarilo zaangažovať aj slávneho britského herca Michaela Cainea (Temný rytier, Pravidlá muštárne), obľúbeného nemeckého herca Tila Schweigera a vo filme sa predstaví aj britský herec Matthew Goode (seriály Koruna, Čas čarodejníc) a britská herečka Sophie Lowe. Z českých hercov sa predstavia Karel Roden, Ondřej Vetchý a Jan Budař.

„Vždy som chcel nakrútiť film podobný napríklad Statočnému srdcu, bol to môj sen. Pred jedenástimi rokmi sa sen stal skutočnosťou, keď Marek Dobeš a Michal Petruš prišli s nápadom nakrútiť film o mladom Žižkovi,“ hovorí producent a režisér Petr Jákl.

Prvé zábery z veľkofilmu Jan Žižka Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Karel Roden vo filme Jan Žižka.

„Začal som pracovať na príbehu z roku 1402, keď bol Žižka ešte zbojníkom, žoldnierom a vojvodca sa z neho len stával,“ vraví Petr Jákl a zdôrazňuje, že jeho snímka nebude podobná filmom, ktoré boli nakrútené o husitoch.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Caine #film Jan Žižka #Petr Jákl