Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Filmové premiéry: Matrix konečne na veľkých plátnach, animák Spievaj 2 aj provokatívna dráma o mníške

Dohoda

zväčšiť Záber z filmu Dohoda. Foto: Film Europe
Dohoda Záber z filmu Dohoda.

Karen Blixen má 63 rokov, je na vrchole slávy a ďalšou v poradí na získanie Nobelovej ceny za literatúru. Už je to 17 rokov, čo sa vzdala svojej slávnej farmy v Afrike, aby sa vrátila do Dánska, keď bol jej život v troskách. Poznačená syfilisom a stratou životnej lásky premenila svoj bôľ na knižnú senzáciu. Stane sa z nej uzatvorený génius, až kým nestretne talentovaného 30-ročného básnika. Sľubuje mu literárnu slávu, ak sa jej na revanš bezpodmienečne podriadi, a to aj za cenu straty všetkého ostatného, čo v živote má…

Môj vlastný mesiac

Ted je hudobný génius a zázračné dieťa sedemdesiatych rokov. Obklopený hudobnou elitou tej doby a podporovaný milovaným bratom a najväčším fanúšikom si podmaní každé javisko a srdce každého dospievajúceho dievčaťa. Dvere príležitostí sa mu otvárajú neustále, a tak musí aj neustále čeliť ťažkým rozhodnutiam. Ale keď svetlá zhasnú, Ted ostáva sám a tiene okolo neho sú čoraz väčšie a temnejšie. Prepadáva sa hlbšie a hlbšie do šialenstva a stále viac sa vzďaľuje od tých, ktorých miluje. V momente, keď sa stanete svojím najväčším nepriateľom, vás nikto nedokáže zachrániť. Aj keď vás milujú až za hrob.

Kolízia

Film Kolízia, inšpirovaný skutočnými udalosťami, rozpráva príbeh manželského páru Lea a Olívie, ktorí sa po tragickej a náhlej strate sedemnásťročného syna vyrovnávajú s neznesiteľnou krízou. Zatiaľ čo oni prechádzajú trpkým rozvodom, ich deväťročná dcéra Liv sa stáva poslíčkom medzi matkou a otcom.

Deň, keď sme zomreli

V ľadovo studenej Európe sa ľudia pomaly spamätávajú zo šokujúceho teroristického útoku na redakciu časopisu Charlie Hebdo. V Kodani má svoju agendu práve prepustený kriminálnik Omar. Medzičasom žijú filmár Finn, židovský strážca Dan a vyslúžený príslušník bojových síl Rico svoje rôznorodé každodenné životy bez vedomia ich spoločného osudu. Všetci sú poznačení rýchlo sa meniacim svetom a chcú dať zmysel tomu svojmu. Až príliš neskoro si uvedomia, že život sa mení v okamihu, rýchlo a nemilosrdne, takže zostáva len jeden z nich, aby vyrozprával príbeh o tragickom útoku, ktorý navždy zmenil krajinu.

Nepredstaviteľné

Zatiaľ čo Švédsko čelí záhadnému útoku, Alex je nútený vrátiť sa do svojej rodnej dediny. Tam sa musí zmieriť s otcom i s láskou z mladosti Annou, kým ostatní bojujú o prežitie. Nepredstaviteľné je vzrušujúci triler o tom, ako by obyčajní ľudia reagovali, keby došlo k najhoršiemu. Komu by sme zavolali? Kam by sme šli? Celovečerný debut skupiny Crazy Pictures je vzrušujúcim príbehom, ktorý dojme i prekvapí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Matrix Resurrections