Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Filmová mágia, ktorá nevyprchala. Návrat do Rokfortu je nostalgický, občas až gýčový

Najťažšie bolo nájsť Harryho Pottera

V špeciáli sa objavujú všetci režiséri, ktorí pracovali na ôsmich filmoch o Harrym Potterovi. Vystupujú chronologicky v jednotlivých kapitolách, ktoré stvárňujú rôzne tematické celky. Prvý je Chris Columbus, americký režisér s bohatými skúsenosťami s detskými hercami (režíroval prvé dva filmy zo série Sám doma) nakastoval hlavné postavy a udal tón prvým dvom častiam. Spomína na Ruperta a Emmu, ktorí boli jasnými favoritmi na Rona a Hermionu, ale aj ako objavil predstaviteľa pre Harryho Pottera, ktorý spôsoboval najväčšie starosti.

zväčšiť Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) bol prvým... Foto: HBO GO
Harry Potter a Kamen mudrcov 3 2001 Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) bol prvým zo série filmov o mladom čarodejníckom učňovi. Takto vyzerali v prvom filme z úspešnej série Harry, Hermiona a Ron.

Keď náhodne videl televíznu minisériu z produkcie BBC David Copperfield z roku 1999, v ktorej vystupoval desaťročný Daniel Radcliffe. „Hneď som vedel, že to je Harry Potter. Toto je ten chlapec, ktorého už mesiace hľadáme,“ hovorí v špeciálu Chris Columbus. Najťažšie bolo presvedčiť jeho rodičov, aby súhlasili s tým, že ich syn sa upíše na takú dlhú sériu filmov, producentovi sa to však podarilo.

zväčšiť Daniel Radcliffe sa objavil v minisérii David... Foto: Amazon Prime Video
Daniel Radcliffe David Copperfield Daniel Radcliffe sa objavil v minisérii David Copperfield z produkcie BBC ešte predtým, než sa stal filmovým Harrym Potterom.

Samotní traja hlavní hrdinovia spomínajú, že počas desiatich rokov, ktoré strávili nakrúcaním filmov zo série Harry Potter, to niekedy bolo náročné a pochybovali, či urobili dobre. Emma Watsonová hovorí, že boli časy, keď jej to neprinášalo radosť a pri nakrúcaní piatej časti uvažovala, že od projektu odíde. Práve ona ale s odstupom času rozpráva o tejto skúsenosti najpozitívnejšie (uroní aj najviac sĺz) a o svojej filmovej rodine sa vyjadruje v superlatívoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Radcliffe