Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Matrix znova rozdáva farebné pilulky. Bol naozaj dobrý nápad vzkriesiť Nea a Trinity?

Keď niekde pridáte, inde musíte ubrať

Ako to už chodí, keď niekde pridáte, inde zase uberiete. Tvorcovia investovali do parafrázovania, snažili sa vyfabulovať, čo by bolo ďalej s Neom a Trinity, aké by bolo ich miesto v súčasnom svete, ako by ich mohli znova prepojiť. A to sú momenty, kvôli ktorým sa film oplatí sledovať. Matrixu 4 ale zásadne chýbajú sekundy prekvapenia, ktoré priklincujú k sedadlu, chýba poriadna akcia. Čo je však najväčším nedostatkom, je deficit naliehavosti, priam urputnosti myšlienok, ktorými Matrix omráčil v prvej časti trilógie.

zväčšiť Jessica Henwick ako bojovníčka Bugs, ktorá... Foto: Warner Bros.
Jessica Henwick Jessica Henwick ako bojovníčka Bugs, ktorá pomôže priviesť späť Nea v Matrix Resurrections. Pre túto úlohu sa vzdala účinkovania v Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch.

Nový Matrix je tu na to, aby pripomenul trilógiu, etabloval postavy a rozvíril prach. Aby si pripravil pôdu pre ďalšie možnosti franšízy, je tu herný svet s obrovským potenciálom pre mladú generáciu, ale aj sľubný a výnosný merchandising (od tričiek až po figúrky). Nedávno sa objavila upútavka na hru Matrix Awakens Experience, ktorá svojou prevratnou grafikou pôsobí realisticky. Ukážka hry je TU.

A tam niekde sa ukrýva odpoveď na otázku, prečo bolo treba oživiť Matrix a nenechať hlavných hrdinov v pokoji odpočívať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Keanu Reeves #Matrix Resurrections