Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Máme tu miesta, ktoré zaujali filmárov zo sveta. Ktoré zahraničné filmy sa nakrúcali u nás?

Oravský hrad

Tento vizuálne unikátny hrad sa stal dejiskom nakrúcania viacerých rozprávok a filmov. Na hrade je dokonca expozícia, ktoré tieto filmy návštevníkom pripomína. Jedným z filmových diel, ktoré sa vzťahujú k tomuto miestu, je čiernobiely horor Upír Nosferatu z roku 1922.

Oravský hrad má vo svojej filmovej expozícii... Foto: Eva Štenclová, Pravda
Oravský hrad, Nosferatu Oravský hrad má vo svojej filmovej expozícii pre návštevníkov k dispozícii aj virtuálny film, v ktorom stretnete upíra Nosferatu.

Čachtický hrad

Na hrade sa nakrúcala fantasy akčná dráma Dračie srdce (bola uvedená v roku 1996) a film Juraja Jakubiska o známej grófke Bathory (2008). Výpravný film znázorňujúci pomery Uhorska v 16. a 17. storočí rozpráva o legendami opradenom osude Alžbety Báthoryovej. Ako je známe, na hrade v minulosti žila a bola obvinená z toho, že sa dopustilia mnohonásobných vrážd. V Čachticiach sa toho veľa do filmu Bathory nenakrútilo, ale každý záber sa ráta.

Britská herečka Anna Friel stvárnila hlavnú... Foto: Bontonfilm
Bathory Britská herečka Anna Friel stvárnila hlavnú úlohu krvavej grófky vo filme Juraja Jakubiska Bathory.

Spišský hrad

Spomínaný film Dračie srdce sa nakrúcal na viacerých lokáciách v rámci Slovenska, okrem Čachtíc sa filmári rozhodli aj pre Spišský hrad. Ten sa stal vhodným miestom aj pre nakrúcanie filmu Posledná légia z roku 2007. Výpravná akčná dráma ss Colinom Firthom v hlavnej úlohe hovorí o páde Rímskej ríše a nakrúcala sa aj na Červenom kameni.

A najnovším prírastkom k zahraničným filmom, ktoré sa nakrúcali na Slovensku, je film A Boy Named Christmas, film z dielne Netflixu, ktorý sa nakrúcal aj u nás.

Pozrite si na zaujímavé filmové miesta vo videu:

Článok vznikol v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mall.tv #Mediaklik