Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

LokalTV zverejnila epický záver Rytmausovho príbehu: Za pár hodín majú desaťtisíce videní

LokálTV je dobre známa už roky – teraz zverejnila záver ich šou Napál Rytmausa, ktorá už za pár hodín získala desiatky tisíc zhliadnutí.

12.01.2024 00:00
LokalTV Napál Rytmausa Foto:
LokalTV Napál Rytmausa
debata

LokalTV je projekt, ktorý je známy mnohým Slovákom. Vo svojich šou išli od začiatku na hranu, nešetrili humorom a nevyhýbali sa ani paródií. Animované príbehy ľudí i zvierat pozná obrovské množstvo ľudí, hlášky z niektorých epizód zľudoveli. Ľudí zaujali viaceré formáty – známy je napríklad Pišta Lakatoš, ktorého postavička sa objavila aj na TV JOJ, keď v roku 2011 vysielali seriál od LokalTV. Animovaná postava Róma sa neskôr objavila aj v reklamách.

Zaujímavých formátov však bolo viac – veľmi zaujímavá bola Animoterapia, Lokal Freestyle Battle, Soči Jak 2014 či Napál Rytmausa. Jednotlivé časti sú dostupné na ich webe zdarma.

NOISE artillery Čítajte viac Šéf dabingového štúdia: Český dabing má históriu, nemožno ale tvrdiť, že je aktuálne lepší ako ten náš

Ešte v stredu LokalTV na YouTube zverejnili Napál Rytmausa – Nafullovaná story. Už za niekoľko hodín si video pozrelo viac ako 50 000 ľudí, ktorí zanechali tisíce lajkov a stovky komentárov. Tvorcovia začali svoj obsah postupne opäť pridávať na rôzne sociálne siete – okrem Instagramu napríklad aj na TikTok. Tam majú 22 000 fanúšikov a niektoré z ich videí majú aj stovky tisíc videní. Na TikTok začali pridávať videá začiatkom roka 2023.

Prvá časť animovaného seriálu pre dospelých bola na YouTube zverejnená pred 13 rokmi. Medzičasom seriál bežal na TV JOJ, postavy sa objavili v niekoľkých reklamách. Napríklad 1. januára 2012 TV JOJ odvysielala špeciálny „Novoročný príhovor Pištu Lakatoša“, ktorý dosiahol väčšiu sledovanosť ako novoročný príhovor prezidenta Ivana Gašparoviča. Kým prejav hlavy štátu sledovalo 419 000 divákov, Pišta Lakatoš prilákal 673 000 divákov.

Vojna policajtov Čítajte viac Film, ktorý pohne Slovenskom. Vojna policajtov ukáže nielen mafiánov z 90-tych rokov

Réžiu aj scenár zastrešuje Jakub Kroner. Tvorba animovaného seriálu je však finančne náročná – Kroner v minulosti v rozhovore pre Stratégie uviedol, že cena za minútu animácie sa pohybuje v tisíckach eur. Prvé často boli vyrobené pre TV JOJ, ktorá si ich objednala 8, avšak nedokázali pokryť náklady na výrobu. LokalTV vtedy spustila web a postupne pridávali a tvorili aj nové formáty. Počas rokov sa museli vysporiadať s viacerými problémami – okrem iného so súdnymi spormi, ktoré museli riešiť kvôli parodovaniu niektorých známych osobností. „Našou predstavou bolo vytvoriť jeden seriál, niečo ako South park,“ povedal v Stratégiách Kroner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #LokalTV