Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízna jar sa naplno rozbieha: Všetky tieto seriály uvidíte na Markíza a Jojke! Stihnete ich sledovať?

Marec je komerčné stanice mimoriadne dôležitý! Naplno sa spúšťa jarná televízna sezóna! Ktoré seriály Slováci uvidia v najbližších týždňoch?

01.03.2024 06:00
výnimočná nikol, Foto:
Výnimočná Nikol by sa mala vrátiť ešte počas tejto jari s druhou sériou.
debata (1)

1. Dunaj, k vašim službám – Markíza – už sa vysiela

Aj na jar bude pokračovať divácky mimoriadne obľúbený dobový seriál. „Ocitáme sa v jeseni roku 1941. Na Slovensku začal platiť Židovský kódex, ktorý má krutý dosah na životy viacerých postáv no ani ostatným sa nevedie ľahko. Klára si robí starosti o Petra, ktorý sa jej z Anglicka prestal ozývať, Eva s Davidom s bolesťou sledujú Janka rásť v rodine Waltera Klausa a dozvedáme sa, ako rafinovane sa Holubec pomstil Lene. No dejú aj dobré veci. Alena spoznáva zaujímavého mladého muža a Vilme sa podarí zachrániť život tajomnému pacientovi. Na záver otrasie Dunajom šokujúca správa, ktorá zmení životy mnohým,“ prezrádza televízia Markíza. Nateraz vysielaná piata séria Dunaja je najsledovanejšou sezónou vôbec!

2. Zrada – Markíza – už sa vysiela

Doktorka Eva Poláková (Klára Issová) je úspešná žena. V malom mestečku má dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obrázok ale začnú narušovať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa odrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa vie na svojho muža spoľahnúť. Alebo pred ňou niečo tají? Postupné odhalenie zrady svojich najbližších vyústi do fatálneho výbuchu. Zrada sa stala od prvej časti najsledovanejším seriálom na Slovensku.

3. Iveta 2 – Jojka – štartuje 3. marca

Príbeh okolo pôvabnej Ivety sa rozdelí do troch dejových liniek. Okrem svojráznej a drzej krásky sa dej bude točiť aj okolo jej partnera Števa, svojráznej mamy Diany a prostoduchého otca Ľuba alebo nového kamaráta Dada. Ten prichádza z väzenia, kde sedel v jednej cele práve s Ivetiným otcom Ľubom. Iveta v ňom vidí seba, a tak sa ho rozhodne prihlásiť na Muža roka. Odchádza s ním do Prahy a začne mu robiť mentorku. Vyventilovať sa chodí na miestnu pumpu, kde s dvomi pumpármi rada pije a hrá s nimi karty. Do života sa jej pripletie aj samotný primátor Liška, ktorý z nej ostane očarený a rozhodne sa ju získať.

Druhú líniu tvorí príbeh jej partnera Števa. Ten začne robiť v materskej škole a práca ho veľmi baví. Žiaľ rodičom detí sa nepáči, že je učiteľom bývalý prevádzkar trebišovského bordelu, a tak sa bude musieť vrátiť k pôvodnej profesii. V Prahe začne viesť bordel avšak po východňarsky.

Posledný príbeh ukazuje platonický trojuholník medzi Ivetinou matkou Dianou, otcom Ľubom a miestnym farárom. Ľubo omylom zbúra trebišovský kostol, lebo chcel Diane ukázať dôkaz jeho lásky. Miesto do jej náručia sa však dostáva do väzenia. Po čase začne Diana žiť s farárom a stará sa o opravu kostola. Po 3 rokoch sa však Ľubo z väzenia vráti…

Video

4. Nemocnica – Jojka – už sa vysiela

Nemocnicu čaká nezvratný koniec, ktorý Jojka vopred ohlásila. Posledná séria obsadí vysielanie do začiatku leta. Na jeseň televízia uvedie nový dlhodobý seriál Ranč od tvorcov Nemocnice s viacerými tvárami z lekárskej drámy. V novembri Nemocnicu sledovalo v priemere 372-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, maximom bolo 411-tisíc divákov. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti si pripísala priemerný rating 5,7% a trhový podiel 21,4%. Do rebríčka top nespravodajských programov sa však nedostali ďalšie tri seriály Jojky – Duch, Hranica a Prokurátorka, ktorá 22. novembra dospela do finále.

5. Výnimočná Nikol – Markíza – premiéra počas jarných mesiacov

Ešte túto jar by sa mala do vysielania dostať očakávaná druhá séria netradičnej komediálnej kriminálky s Táňou Pauhofovou. Výnimočná Nikol predstaví problematiku vyšetrovania v úplne novej a nevšednej podobe. Originálnym spôsobom totiž v sebe spája kriminálny a komediálny žáner. Výnimočná Nikol je slovenskou adaptáciou mimoriadne úspešného francúzskeho seriálu HPI – Haut Potentiel Intellectuel.

6. Vytoč môjho agenta – Jojka – štartuje 20. marca

Komediálny seriál Vytoč môjho agenta je česko-slovenskou adaptáciou cenami ovenčeného seriálu Call My Agent. Natočila ho česká Prima v spolupráci s TV Joj a obsadila do nej česko-slovenskú hereckú špičku. Odohráva sa v prestížnej castingovej agentúre, ktorej vedenie po nečakanej smrti šéfa prevezmú jej štyria špičkoví agenti. Stvárňujú ich Martha Issová, Kryštof Hádek, Zuzana Kronerová a Tomáš Maštalír. Zo slovenských tvárí diváci uvidia aj Zuzanu Kanócz, Richarda Stankeho či mladú talentovanú herečku Viktóriu Jurištovú, ktorá stvárnila Vesnu v seriáli Čas nádejí.

Herecké hviezdy, ktoré agentúra zastupuje, hrajú s nadsázkou samých seba. V jednotlivých epizódach sa môžete tešiť na Kláru Issovú, Táňu Pauhofovú, Jiřího Langmajera s Gabikou Marcinkovou, Stanislava Majera, Juraja Loja a Jiřího Havelku, Ivu Janžurovú s dcérou Sabinou Remundovou, Zlatu Adamovská s Taťjanou Medveckou, Boleka Polívku, Ondřeja Sokola a Michala Dlouhého.

Zábery zo seriálu Vytoč môjho agenta Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Zľava: Zuzana Kronerová, Kryštof Hádek, Martha...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #televízna sezóna 2023/2024