Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chce byť kráľovnou downtownu: Nová veža v Bratislave ponúkne bazény v bytoch, luxus a výhľady na hrad

Dlho očakávaný projekt Ister Tower chce svojimi službami zaujať aj najnáročnejších klientov.

12.04.2024 00:00
Ister Tower Foto:
Vizualizácia projektu Ister Tower.
debata

Bratislavský downtown je jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich lokalít v Európe. Už viac ako dekádu prechádza zásadnou obrodou a teraz získava svoju konečnú tvár. Kým prvé projekty len naznačovali, ktorým smerom by sa štvrť mohla vyvíjať, tie terajšie sú zavŕšením transformácie donedávna zabudnutého brownfieldu a udeľujú mu punc stredoeurópskeho veľkomesta.

Hoci už teraz je v lokalite široká paleta služieb, moderné nákupné a biznis centrá, vrátane autobusovej stanice, downtown čaká ďalší rozvoj. Na rad prichádzajú projekty, ktoré zónu uzavrú. S výstavbou ešte tento rok začne dlho očakávaný Ister Tower, ktorý prinesie ďalšiu svetovú architektúru a bývanie v nadštandardnej kvalite.

Vizualizácia projektu Ister Tower Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Ister Tower.

Projekt lokalizovaný pozdĺž Landererovej ulice oproti budove Tower 115 pozostáva zo štyroch samostatných budov a podzemných garáží. Prinesie dovedna viac ako 300 bytov a cez 500 apartmánov.

Moderné rodinné byty s výhľadom vo veži doplnia priestranné troj- až päťizbové byty s terasami a strešnými záhradami v komornejších objektoch projektu. Okolitý priestor doplní jeden z najväčších vnútroblokových parkov v centre Bratislavy.

Veža Ister Tower pripomína Dunaj

Najvyššia veža Ister Tower bude mať výšku 103 metrov a 33 podlaží. Fasáda svojou dynamikou pripomína neďaleký Dunaj a jeho meandre, ktoré sa odrážajú aj v názve veže. Ponúkne 307 bytov a osem apartmánov v najvyššom štandarde a deväť luxusných mezonetov s interiérovými bazénmi a výhľadmi na hrad.

Vizualizácia interiérového bazénu v projekte... Foto: TGG/DRFG
Ister Tower Vizualizácia interiérového bazénu v projekte Ister Tower.

V druhom komornejšom objekte Business Suites s 8 podlažiami bude 44 priestranných bytov a apartmánov s loggiami a na vrchných podlažiach 6 prémiových veľkometrážnych mezonetových bytov .

Tretí objekt Ister Parkside bude mať 12 podlaží a bude obklopený parkom. Ponúkne 125 malometrážnych bytov s terasami a tiež exkluzívne rodinné byty so strešnými záhradami. V štvrtom objekte Ister Boutique & Rental s 5 podlažiami bude štvorhviezdičkový Garni hotel a 66 apartmánov.

Pre obyvateľov budú k dispozícii aj doplnkové služby ako škôlka, spa, wellness či joga, no aj komunitný priestor, ktorý si budú môcť prenajať napríklad na detskú oslavu. Developer plánuje v parku vybudovať tiež kino pod otvoreným nebom.

Vizualizácia projektu Ister Tower. Foto: TGG/DRFG
Ister Tower Vizualizácia projektu Ister Tower.

Služby svetovej úrovne

Nadštandardné služby pre rezidentov bude ponúkať recepcia s 24 hodinovou prevádzkou. Prostredníctvom aplikácie si budú môcť objednať upratovanie či venčenie psa, ale aj prenájom svojho bytu.

Pre najnáročnejších je v ponuke kolekcia Ister Signature Collection – 25 luxusných bytov a penthousov s interiérovými bazénmi na najvyšších poschodiach. V luxusných spoločných priestoroch budú mať k dispozícii samostatný výťah a osobného asistenta, v podzemí parkovanie v oddelenej zóne.

Vizualizácia luxusných penthousov v projekte... Foto: TGG/DRFG
Ister Tower, Penthouse Vizualizácia luxusných penthousov v projekte Ister Tower.

Developerská dvojica TGG a DRFG aktuálne pripravuje prvý výkop na stavbe. Prvé realizačné práce by sa mali začať v druhej polovici tohto roka. V úvodnej fáze prebehne dekontaminácia územia, ktorá bude trvať šesť až deväť mesiacov. Samotná stavba je naplánovaná na tri roky, dokončená by mala byť v lete 2027.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #developerský projekt #Ister Tower