Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude to bomba Netflixu alebo prepadák? Rúti najväčší a najdrahší film tohto roka

Pre fanúšikov sci-fi nastal deň D. Po roku od ohlásenia vzniku prichádza premiéra prvej časti veľkolepej snímky Rebel Moon.

22.12.2023 06:00
rebel moon, Foto:
Prvá časť filmu Rebel Moon dorazí na Netflix už 22. decembra.
debata

Dej je zasadený na mierumilovnú mesačnú kolóniu Veldt na okraji galaxie. Tú začnú ohrozovať jednotky tyranského regenta Balisaria, ktoré si chcú uzurpovať tunajšiu úrodu. Tajomná cudzinka Kora (Sofia Boutella), imperiálna dezertérka, ktorá žije medzi dedinčanmi, sa stane jedinou nádejou na prežitie.

Dostane za úlohu nájsť na okolitých svetoch skúsených bojovníkov a postaviť sa s nimi na márny odpor proti Materskému svetu. Kora dá dohromady skupinku psancov, vzbúrencov, vidiečanov a vojnových sirôt z rôznych svetov, ktoré spája túžba po vykúpení a pomste. Na polozabudnutý mesiac medzitým dopadá stále temnejší tieň Ríše a čoskoro vypukne bitka, počas ktorej sa zrodí armáda nových hrdinov.

Rebel Moon má byť akousi odpoveďou Netflixu na konkurenčný koncern Disney a jeho Star Wars. Streamovací gigant mal ambíciu vytvoriť vlastnú vesmírnu ságu a povolal si toho najlepšieho režiséra tohto žánru. Zack Snyder stojí za X-menmi, Mužom z ocele alebo špeciálnou verziou Ligy spravodlivosti a mal za úlohu vytvoriť megalomanskú verziu nového vesmíru.

Dvojica chystaných filmov predstaví veľké množstvo postáv, príbehov, ale opäť pôjde hlavne o boj dobra so zlom. Ed Skrein vystupuje ako Admirál Atticus Noble, komandér imperiálnej lode, ktorá na Veldt prilieta decimovať. Charlie Hunnam hrá Kaie, žoldnierskeho pilota, ktorého nákladná loď bude pre Korinu výpravu nenahraditeľná. Ako Gunnar vystupuje v snímke Michiel Huisman. Gunnar je farmár z Veldtu, ktorý o okolitom svete doteraz prakticky vôbec nič nevedel. Generál Titus (Djimon Houns) kedysi dávno slúžil Impériu, ale teraz je z neho zocelený gladiátor. Tarak (Staz Nair) je ušľachtilý námezdný sluha, ktorý je prepojený s lietajúcim tvorom zvaným Bennu.

Doona Bae hrá Nemesis, kybernetickú majstrovskú šermiarku, ktorá má mechanické ruky a vďaka tomu môže využívať zbrane z tekutého kovu. Ray Fisher hrá Darriana Bloodaxa, povstalca, ktorý už dlhšiu dobu obťažuje Impérium gerilovými útokmi. E. Duffy vystupuje ako Milius, utečenec, ktorý chce spravodlivosť pre svoj vlastný svet, ktorý už predtým padol za obeť Materskému svetu. Anthony Hopkins prepožičal hlas Jimmymu, prastarému robotickému rytierovi, ktorý kedysi dávno chránil zavraždeného kráľa, avšak v súčasnosti sa snaží byť mierumilovný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Rebel Moon #Vianoce 2023