Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento rok sa roztrhlo vrece s vianočnými seriálovými epizódami: Po Markíze ide do boja o diváka aj Jojka

Špeciálnu vianočnú epizódu predstaví aj jojkársky komediálny seriál Tomáš a Diana. Poznáme všetky detaily.

19.12.2023 06:00
tomáš a diana, Foto:
Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana.
debata (1)

Na vianočnú epizódu Tomáša a Diany sa môžu diváci tešiť už 19. decembra o 20:40 na Jojke. Kto si chce pozrieť všetky odvysielané epizódy, nielen vianočný špeciál, tak ich nájde na streamovacej platforme JOJ Play. Scenáre sú aj vo vianočnej epizóde rozdelené podľa tematiky a jednotlivé scénky sa budú medzi sebou striedať tak, ako sú diváci pri tomto skečovom formáte zvyknutí.

popoluška, tri oriešky pre popolušku, Čítajte aj Vianoce na RTVS: Markíza s Jojkou sa zapotia. Nebude to len o Popoluške, toto je tromf sviatkov...

Tomáš s Dianou divákov zavedú na vianočné trhy nabité sviatočnou „náladičkou“, absolvujú s nimi nie úplne pokojné nákupy surovín potrebných na vianočné pečenie medovníčkov a budú tiež svedkami zháňania darčekov. Nebude chýbať ani zdobenie stromčeka s humorom vlastným našej seriálovej dvojici. V kostole si tiež užijú jedinečné chvíle, keď sa nechtiac stanú spevákmi v zbore a štedrovečernú večeru prežijú na chate spolu s Dianinou matkou. Veď čo môže byť pre Tomáša krajšie, ako Vianoce s „milovanou skoro-svokrou“?

Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana. Foto: TV JOJ
tomáš a diana Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana.
Silvia Majeská Čítajte aj Programová riaditeľka Markízy: Vieme, že náš 'úspech' trvá len 24 hodín, kým neprídu ďalšie čísla sledovanosti

Hlavným predstaviteľom seriálového páru – Diane Mórovej a Tomášovi Maštalírovi – sekundovali vo vedľajších úlohách opäť známe tváre. Jana Oľhová ako Dianina matka, Adrián Kokoš ako zbormajster v kostolnom zbore, slovenská vokálna skupina Voising a ďalší herci, ktorých vo finále vidíme len v náznakoch. Seriál sa totiž od začiatku vyznačuje tým, že diváci vidia priamo do tváre vždy len ústrednej dvojice.

záhady tela, Čítajte aj Silvester na RTVS: Premiérová smršť zábavných relácií a prekvapenie na záver

Toto rozhodne nevyzeralo ako Vianoce

Vianočný špeciál nakrúcal štáb tri filmovacie dni vo viacerých lokáciách a produkcia mala plné ruky práce s vytvorením pravej vianočnej atmosféry. Postaviť a hlavne vyzdobiť museli vianočný stánok, ktorý pre túto príležitosť vznikol pred obchodným domom v Bratislave, predčasnému vyzdobeniu sa nevyhol ani kostol v Rusovciach.

Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana. Foto: TV JOJ
tomáš a diana Záber z vianočného špeciálu seriálu Tomáš a Diana.

Najviac dala celému produkčnému tímu zabrať chata v Lozorne. Podľa scenára tam vznikali scény s pečením medovníčkov, vianočnou večerou a rozdávaním darčekov. Chata bola situovaná hlboko v lese a keďže celú noc a ráno mimoriadne výdatne pršalo, s autami plnými techniky a rekvizít sa na pozemok štáb nevedel dostať, preto museli všetko v tom najväčšom daždi vyniesť cez les pešo. Všetci premokli do nitky a oblečenie si sušili na piecke, v ktorej založili oheň.

Celý priestor chaty bolo treba ráno pred nakrúcaním sviatočne vyzdobiť a priniesť všetko potrebné na takúto tradičnú udalosť. Vianočné prestieranie, stromček s ozdobami a svetielkami, sviečky, darčeky, koláčiky a večerné menu. Už deň predtým všade rozvoniavala kapustnica a kapra vyprážali tesne pred nakrúcaním, aby to nielen dobre vyzeralo na obraze, ale aby hercom aj chutilo. Urobiť atmosféru a pripraviť všetko tak, ako to vyzerá počas klasickej domácej vianočnej večere znamenalo, že ani počas nakrúcania nechýbal stres a zhon tak, ako to väčšinou býva aj v realite.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Tomáš a Diana #Vianoce 2023