Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvý sviatok vianočný si užijete plnými dúškami! Toto všetko prinesú slovenské televízie

Aký program si prichystali televízie pre divákov?

25.12.2023 06:00
pelíšky, Foto:
Vianoce bez Pelíškov? Nemožné! Tento rok budú na Jojke!
debata

1. Kľúč svätého Petra – RTVS 20:20

Sviatočný večer otvorí RTVS premiérou tohtoročnej vianočnej rozprávky, ktorú nakrútila Česká televízia. Do krádeže kľúča svätého Petra sú zapletení traja ľudia: zlodej Viliam, podvodníčka Emília a Tobiáš, ktorý je v tom ale úplne nevinne. Pri preťahovaní o ulúpené veci skončia všetci traja v zámockom rybníku pri vodníkovi – ako dušičky. Keď sa ocitnú pred nebeskou bránou, svätý Peter ich pošle späť na zem, aby v stanovenej lehote našli jeho kľúč, inak prídu do pekla. Pátranie ich zavedie na zámok, kde ich čaká okrem krásnej princeznej a dobrotivého kráľa stretnutie so zradnými kancelármi a ich preradnými plánmi.

2. Anjel Pána 2 – RTVS 15:40

Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšiu službu. Jeho večný pokušiteľ čert Uriáš začne Petronela nabádať, aby sa trochu usiloval. Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len Boh! A cesta k zaslúženému uznaniu bude voľná. Hádka Petronela s Uriášom o jablko Poznania sa ale skončí neslávne. V potýčke sa vzácne ovocie skotúľa na Zem. Popletený anjel a jeho kamarát čert-pokušiteľ musia ísť rýchlo jablko Poznania hľadať a priniesť ho späť. V predvečer sviatku svätého Mikuláša sa zamotajú do podivuhodných udalostí. Stretávajú sa s malou Anežkou a jej krásnou mamičkou Magdalénou, partiou nepoctivých koledníkov, vydriduchom Košťálom aj sympatickým Párkarom. Skôr, ako sa im podarí jablko nájsť a vrátiť tam, kam patrí, musia podstúpiť veľké dobrodružstvo a zažiť niekoľko nebezpečných situácií. Nakoniec po niekoľkých tvrdých skúškach naši hrdinovia zisťujú, že cesta k poznaniu vedie predovšetkým cez seba samého, cez objavenie sily priateľstva, lásky a schopnosti odpustenia.

3. Pelíšky – TV JOJ 20:30

Prvýkrát vianočná klasika Markízy na Jojke. Kultový film zmenil televíziu a Jojka využije tento potenciál. Pelíšky otvoria rovno hlavný vysielací čas. Najúspešnejšia česká filmová komédia konca 90-tych rokov 20. storočia. Koniec 60-tych rokov, pražská štvrť staré Košíře. V jednej dvojposchodovej vile tu žijú dve rodiny – Šebkovci a Krausovci. V súkromí rodinných „pelíškov“ sa odohrávajú malé drámy názorov a vzťahov. Príbeh zaľudnený osobitými postavami rozpráva s humorom a zveličením o rodinách, rodičoch, deťoch, rodinných trapasoch, bolestiach a bremenách, ale aj o dobe, v ktorej sa neroztápali len umelohmotné lyžičky v káve.

4. Princezná so zlatou hviezdou – TV JOJ 13:10

Klasická česká rozprávka, ktorá má všetko, čo má dobrá rozprávka mať – je tu krásna princezná Lada s hviezdou na čele, jej otec – dobrý, ale tak trochu povoľný panovník, zlý kráľ Kazisvet, ktorý vtrhne na hrad a žiada o ruku princeznej Lady. Je tu múdra a dobrá pestúnka, ktorá má pod palcom nielen kráľa, ale poruke má vždy aj dobrú radu. Je tu aj rozprávkový myšací kožúšok, ktorý skryje princezninu krásu pri úteku z kráľovstva. A je tu aj kráľovstvo princa Radovana s kráľovskou kuchyňou, kde princezná Lada našla azyl medzi kuchármi. Samozrejme, že nechýba ani princ, ktorý sa zaľúbi do krásnej Lady, ktorú zahliadne na zámockom plese a netuší, že práve ona ako pomocníčka umýva riady v jeho kráľovskej kuchyni.

5. Pyšná princezná – Markíza 17:30

Pyšná princezná Krasomila (Alena Vránová) sa odmietne vydať za kráľa Miroslava (Vladimír Ráž), a tak sa on vydá do jej rodného Polnočného kráľovstva – v prestrojení za záhradníka! Princezná sa doňho zaľúbi a vďaka jeho vplyvu sa postupne zbavuje všetkej svojej pýchy a rozmarnosti. Nanešťastie však táto jej premena vôbec nevyhovuje kráľovým skorumpovaným radcom, a tak sa obaja zaľúbenci musia zakrátko vydať na útek.

6. Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora – Markíza 20.30

Markíza si prichystala veľkú vianočnú premiéru nielen pre fanúšikov Harryho Pottera. Niekoľko rokov po udalostiach z Grindelwaldových zločinov profesor Albus Dumbledore (Jude Law) vie, že mocný temný čarodejník Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) sa chystá prevziať kontrolu nad čarodejníckym svetom. Keďže ho nedokáže sám zastaviť, poverí magizoológa Newta Scamandera (Eddie Redmayne), aby viedol neohrozený tím čarodejníkov, čarodejníc a jedného statočného muklovského pekára na nebezpečnú misiu, kde sa stretávajú so starými i novými zvermi a narazia na rastúcu Grindelwaldovu légiu nasledovníkov. Ale keď sú stávky také vysoké, ako dlho môže Dumbledore zostať v pozadí?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2023