Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza s ďalším škandálom v spravodajstve: Aká reportáž sa objavila v Televíznych novinách?

Štvrtkové Televízne noviny na Markíze priniesli ďalší prešľap v zákulisí. Do finálneho zostrihu sa zrejme dostalo hajlovanie.

22.02.2024 21:38

Záber s kontroverzným a nezákonným gestom sa dostala do reportáže o proteste farmárov. Je evidentné, že nejde o štandardné kývanie protestujúcim, neznámy muž zreteľne zdvíha pravú ruku. Pri tomto geste sa pravá ruka zdvíha na úroveň očí a zotrváva v tejto pozícii dlhý čas, tým pádom sa neguje možná polemika o bežnom pozdrave a jasne evokuje nacistický pozdrav.

Keďže išlo o ilustračný záber, nebolo počuť aj nacistický pozdrav, ktorý hajlovanie sprevádza. Avšak niekoľkokrát zdvihnutá pravá ruka jasne naznačuje nezákonné konanie.

Video
Štvrtkové Televízne noviny Markízy priniesli... Foto: Repro TV Markíza
hajlovanie, Štvrtkové Televízne noviny Markízy priniesli nový škandál. Do reportáže sa dostalo hajlovanie.

Oslovili sme aj televíziu Markíza o stanovisko, vyjadrenie televízie si môžete prečítať v tomto článku.

Markíza má tak na krku nový škandál v Televíznych novinách, ktoré denne sleduje medzi 400 – 500-tisíc divákov. V septembri 2022 sa do éteru dostala reportáž s názvom „Dezoláti v uliciach“. Vtedy išlo o reportáž z protestu vtedajšej opozície organizovaného Smerom, kde vystúpili viacerí politici. Okrem Roberta Fica aj Andrej Danko, Tomáš Taraba či Milan Uhrík, ale aj bývalý programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák alebo Eduard Chmelár.

Na mieste sa zišlo odhadom 3-tisíc ľudí, opozícia a protestujúci požadovali demisiu vlády či riešenia energetickej krízy. Volali tiež po zmene ústavy umožňujúcej skrátenie volebného obdobia parlamentu cez referendum a kritizovali, že prezidentka Zuzana Čaputová v tom čase váhala s vyhlásením všeľudového hlasovania k predčasným voľbám.

Televízia Markíza o proteste informovala v príspevku s titulkom „Dezoláti v uliciach“. Následne sociálne siete zaplavili reakcie o nevhodnosti „popisku“ celého príspevku. Zrejme si svoju chybu, síce neskoro, ale predsa, uvedomili aj kompetentní v televízií a na konci hlavnej spravodajskej relácie sa divákom ospravedlnili.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza