Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza sa radikálne mení pred očami: Ďalšie výmeny moderátorov, dlhoročná stálica končí

Trhový líder oznámil druhú personálnu zmenu na poste moderátorov v priebehu jedného týždňa.

21.02.2024 11:01
debata (2)

Kým v pondelok televízia potvrdila nástup mladého a talentovaného moderátora Dominika Matulaja do Prvých Televíznych novín vysielaných o 17:00, v stredu ohlásila čiastočný odchod dlhoročnej stálice z obrazoviek. Nejedlá sa rozhodla prijať ponuku producentky Televíznych novín, zástupcovia televízia tvrdia, že jej moderátorská kariéra sa neskončila, pripustili však, že diváci ju pravidelne vo vysielaní už neuvidia.

Danica Nejedlá končí s pravidelným moderovaním,... Foto: TV Markíza
nejedlá, danica nejedlá, Danica Nejedlá končí s pravidelným moderovaním, prijala novú pracovnú ponuku ako producentka Televíznych novín.

​„Danica Nejedlá sa stala súčasťou užšieho vedenia redakcie spravodajstva TV Markíza na pozícii producentky Televíznych novín. Danica patrí medzi najskúsenejších ľudí, ktorých v Markíze máme, preto som ju požiadal, aby tieto skúsenosti začala odovzdávať novej generácii novinárov. Pozícia producentky Televíznych novín je na to úplne ideálna. Rozhodne to však neznamená koniec jej kariéry za moderátorským pultom. Na Danicu sme sa mohli vždy spoľahnúť a keď to bolo potrebné, rada pomohla. Som presvedčený, že to tak bude aj naďalej, napríklad pri mimoriadnych udalostiach alebo špeciálnych projektoch, kde sa jej profesionalita a moderátorské schopnosti v minulosti veľmi osvedčili,“ vyjadril sa riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky Michal Kratochvíl.

Z Prvých Televíznych novín pred nedávnom odišla Ivana Zuzelková, ktorá sa pridala k moderátorom hlavnej večernej spravodajskej relácie Televízne noviny – Zuzane Čimovej, Márii Chrenekovej Pietrovej, Patrikovi Švajdovi, Jaroslavovi Zápalovi a Viktorovi Vinczemu.

Dominik Matulaj nastúpil do podvečerného... Foto: TV Markíza
Dominik Matulaj Dominik Matulaj nastúpil do podvečerného spravodajstva.

„Po ôsmich rokoch v Teleráne som oddnes začal moderovať Prvé Televízne noviny. Aj keď som na štúdio zvyknutý z Televíznych novín o 12, predsa len som mal na začiatku mierny adrenalín. Ten však postupne opadol. Hodnotím to ako veľmi príjemnú zmenu v pracovnom živote a veľmi sa teším. Ďakujem televízii za dôveru,“ povedal Dominik Matulaj.

Niekoľko mesiacov sa vo vysielaní neobjavuje Zlatica Švajdová Puškárová. Pred pár dňami odmoderovala jedno vydanie večerného spravodajstva, aby následne oznámila, že sa opäť na bližšie nešpecifikovaný čas sťahuje z obrazovky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #TV Markíza