Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na túto správu čakali všetci fanúšikovia Harryho Pottera! Vieme, kedy odštartuje nový seriál

Tak skoro to nebude! A zaberie celé desaťročie.

29.02.2024 06:00
Harry Potter Foto:
Nový seriál s Harrym Potterom bude mať premiéru v roku 2026.
debata

Návrat do magického sveta Harryho Pottera je na spadnutie! Zástupcovia štúdia Warner Bros. Discovery, pod ktoré patrí aj streamovacia služba HBO Max, v USA Max, potvrdili, že prípravy reštartu knižnej ságy pokročili. Seriál odštartuje v roku 2026! Od posledného filmu ubehla viac ako dekáda, hoci táto sága je stále mimoriadne obľúbená a sledovaná, kompetentní sa rozhodli, že Harryho Pottera treba pretaviť do seriálovej podoby. A bude to rozsiahle dielo.

Vysielanie by malo zabrať celých desať rokov. Vzhľadom na fakt, že tvorcovia dostanú veľkorysý priestor na sfilmovanie jednotlivých kníh, príbeh bude omnoho podrobnejší a väčší priestor dostane veľký počet postáv a nielen ústredná trojica. Nadšenie neskrýva ani riaditeľ HBO, ktorý sa stretol aj s autorkou kníh J.K. Rowlingovou, tá bude aktívnou súčasťou celého projektu. Všetky strany sa zhodujú, že reštart tohto magického sveta bude veľkolepý.

Už teraz je jasné, že v seriáli budú účinkovať úplne nové tváre, pôvodní herci sa nevrátia. Séria bude obsahovať nové obsadenie, ktoré bude viesť novú generáciu fanúšikov, plné fantastických detailov, veľmi obľúbených postáv a dramatických miest, ktoré fanúšikovia Harryho Pottera milujú už viac ako dvadsaťpäť rokov. Každá sezóna bude autentická pre pôvodné knihy a prinesie Harryho Pottera a tieto neuveriteľné dobrodružstvá novému publiku po celom svete, zatiaľ čo pôvodné, klasické a obľúbené filmy zostanú jadrom série.

„Smerujeme k premiére v roku 2026,“ dodal riaditeľ Warner Bros. Discovery David Zaslav.

Nateraz nie je známe, ako bude vyzerať seriálová verzia, keďže na HBO Max jej vyhradili až 10 ročné okno. Či pôjde o desať sezón s ročnou periodicitou alebo sfilmovanie siedmich kníh zaberie desať rokov s väčším prestávkami. Mlčí sa aj potenciálnom obsadení, ktoré bude musieť byť naozaj špičkové, aby dokázala zatieniť to z filmového sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #HBO Max #streamovacia služba Max