Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká škoda pre Slovákov, že to neuvidia: Štartuje nová televízia plná seriálov a filmov

Nová televízia Warner TV odštartuje začiatkom apríla výhradne v Českej republike. O Slovensku sa, zatiaľ, neuvažuje.

02.04.2024 06:00
wonder woman, Foto:
Warner TV predstaví mnohé seriálové a filmové tituly.
debata (2)

Spoločnosť Warner Bros. Discovery, pod ktorú patrí televízia HBO, ale aj streamovacia platforma HBO Max, oficiálne oznámila plánovaný dátum spustenia kanálu Warner TV v Českej republike na utorok 2. apríla 2024.

Václav Paleček, riaditeľ distribúcie a obchodného rozvoja spoločnosti Warner Bros. Discovery v Českej republike a na Slovensku, uviedol: „Od apríla si českí diváci budú môcť vychutnať bohatú ponuku obsahu, vrátane filmov a seriálov, na kanáli Warner TV. Sme blízko spusteniu našej prvej voľne dostupnej televíznej stanice na trhu a všetkým divákom prinesieme širokú knižnicu obsahu, od klasických filmov až po populárne seriály.“

Program pre Českú republiku bude tvoriť najmenej 40% seriálov a najmenej 15% filmov. Licencia umožňuje aj zaradenie dokumentárnych filmov, reality show a zábavných programov, s možnosťou budúceho vysielania športových podujatí a živých prenosov.

Väčšina seriálov a filmov bude dostupná s dabingom, avšak niektoré programy môžu mať titulky. Okrem češtiny sa môže objaviť aj slovenský dabing. Stanica bude dostupná iba v Českej republike. O to viac je zaujímavé, že Warner TV nebude dostupná aj na Slovensku, keďže pôjde v česko-slovenskom znení.

Opýtali sme sa spoločnosti Warner Bros. Discovery, či nepríde k prehodnoteniu rozhodnutia dostupnosti novej televízie. „Warner TV aktuálne bude dostupná len v Českej republike,“ píše v oficiálnej odpovedi. Nedáva to veľkú nádej, že by táto stratégia bola v blízkej budúcnosti prehodnotená.

Z licencie vyplýva, že Warner Bros. vyberie staršie programy zo svojho katalógu, nie novinky, čo zodpovedá programovej schéme poľskej a talianskej verzie kanálu.

Slovensko sa čoskoro dočká kompletného prepracovania aplikácie Max, ktorá nahradí súčasnú streamovaciu službu HBO Max. Táto aktualizovaná aplikácia prinesie širšiu ponuku obsahu, od filmov po reality show a šport. Česká republika a Slovensko boli medzi poslednými krajinami, kde začala fungovať aplikácia HBO Max v marci 2022. Materská spoločnosť však oznámila reštrukturalizáciu, pričom celý produkt bude prepracovaný, premenovaný a reštartovaný.

Nová generácia aplikácie Max bola prvýkrát predstavená v máji minulého roku na domácom americkom trhu a teraz sa rozširuje aj do krajín s pôvodnou verziou HBO Max, vrátane Českej republiky a Slovenska.

Výkonný riaditeľ Jean-Briac Perrette, zodpovedný za streamovacie služby v spoločnosti Warner Bros. Discovery, uviedol: „Európa príde na rad v druhom štvrťroku, vrátane dvoch úplne nových trhov: Francúzska a Belgicka.“ Do konca tohto roka by sa Max mali dočkať aj zákazníci v Ázii a Tichomorí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Europe #HBO Max