Bude Čas nádejí pokračovať? RTVS prekvapuje, rozhodla o budúcnosti úspešného seriálu

Katarína Hrnčárová | 28.02.2024 10:20
Čas nádejí finále Foto:
Záber z finálovej epizódy Času nádejí.
Obľúbený historický seriál sa skončil, diváci volajú po pokračovaní. Vyslyší ich RTVS?

Obľúbený historický seriál Čas nádejí sa uplynulú nedeľu, 25. februára, uzavrel finálovou epizódou. RTVS na seriáli pracovala niekoľko rokov a v ôsmich epizódach priniesla na pozadí osudov troch generácií rodiny Violovských najdôležitejšie míľniky slovenskej histórie počas rokov 1914 až 1951.

Námet a spracovanie seriálu divákov už od počiatku zaujalo. Každú nedeľu bolo pri obrazovke Jednotky viac ako pol milióna divákov vo veku nad 12 rokov a seriál si v tejto univerzálnej cieľovej skupine 12+ držal pri každej epizóde pozíciu najsledovanejšieho programu dňa. „Celkovo ide o druhý najúspešnejší pôvodný seriál RTVS s priemernou sledovanosťou až 513-tisíc divákov,“ potvrdil úspešnosť seriálu Filip Púchovský, PR manažér RTVS.

Čas nádejí Čítajte viac Čas nádeji dosiahol skvelé čísla. Jeden seriál z dielne RTVS sa mu prekonať nepodarilo

Viaceré osudy obľúbených hrdinov seriálu však vo finále zostali otvorené. RTVS desiatky fanúšikov posielali odkaz, že seriál je výborný a privítali by pokračovanie. Ako je to teda? Bude Čas nádejí pokračovať?

„Dramaturgia RTVS už pripravuje druhú sériu seriálu Čas nádejí. V súčasnosti je príprava v štádiu písania scenárov,“ uviedol Filip Púchovský z RTVS pre Mediaklik. Pre televíznych divákov je to skvelá správa, hoci si na pokračovanie budú musieť počkať, keďže príprava a realizácia historického seriálu je časovo aj finančne náročným projektom.

Finále Času nádejí Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Záber z finálovej epizódy Času nádejí.

Od nedele 3. marca na obrazovke Jednotky nahradí Čas nádejí finále Duelu šampiónov, v ktorom si zmerajú sily viacnásobní víťazi Duelu a zabojujú o titul šampióna šampiónov pre rok 2024.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ