Jojka chystá seriálovú revolúciu: Predstavila chystané novinky, ktoré neuvidíte v roku 2023

Radovan Vávra | 03.06.2023 06:00
ranč, pocisková, Foto:
Jojka chystá nový seriál Ranč s hviezdami seriálu Nemocnica. Blíži sa koniec seriálového hitu?
Televízia JOJ netradične predstavila ambiciózne projekty, ktoré sú aktuálne v produkčnej fáze a zrejme ich diváci neuvidia v roku 2023. Je však jasné, že môžu poriadne zamiešať kartami v roku 2024 a neskôr! Spoločným menovateľom nových projektov sú aktívne koprodukcie, najmä s Českou televíziou. Znova sa púšťa do odvážnych žánrových experimentov, keď pripravuje historicko-mysteriózny seriál, ale je evidentné, že plánuje ukončiť Nemocnicu a pozná už za ňu aj náhradu.

1. Call My Agent

Jojka pripravuje spolu s Českou televíziou adaptáciu populárnej francúzskej dramedy série Dix pour cent, ktorá sa stala obrovským medzinárodným hitom a získala cenu Emmy 2021 za najlepší komediálny seriál. Divákom prináša svet slávy, intríg, humoru a nikdy nekončiacej práce hereckých agentov. Unikátnosťou celého projektu je, že herecké hviezdy, ktoré agentúra zastupuje, hrajú samé seba.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Komerčné televízie nič nepochopili. Nemožno všetko merať peniazmi, hovorí český veľvyslanec o vypínaní českých TV na Slovensku

V kastingovej agentúre je každý deň plný nástrah – snaha uspokojiť náročné potreby hereckých hviezd, neustály boj s konkurenciou, komplikované osobné vzťahy, ktoré sa pletú do pracovných záležitostí. To všetko musí každý agent zvládnuť a obstáť v boji, ktorý prináša mnoho absurdných a komických situácií, dojemných momentov a skutočnú ľudskú drámu. V hlavnej úlohe by sa mal objaviť Tomáš Maštalír.

2. Bytosti

Seriál sa odohráva v dobe osvietenstva počas vlády Márie Terézie. Ak sa vtedy stal zločin spojený s nadprirodzenými udalosťami, boli na miesto činu vyslaní traja cisárski emisári, aby zločin vyšetrili a racionálne objasnili poveru, ktorej ľudia verili. Vojenský kapitán Hugo, osvietenský učenec Albert a mních Baltazár sú ideálnym spojením fyzickej sily, rozumu a viery.

Cez napínavý príbeh, dojímavé aj vtipné situácie divák spoznáva dobu aj historické zaujímavosti (napr. začiatok používania adries, príboru). Tajomné príbehy o svetlonosovi, hýkalovi, vlkodlakovi či grgalici zároveň predstavujú zabudnuté slovenské mytologické bytosti, ktorým verili naši predkovia a sú trvalou súčasťou našej kultúrnej tradície. V hlavných úlohách sa objaví Milan Ondrík a Jana Kovalčíková.

3. Ranč

Nemocnica to má zrátané! Jojka už teraz plánuje jej koniec, keďže to tejto novinky sa presunú všetky veľké hviezdy z lekárskej drámy na čele s Nelou Pociskovou. Rodina drsnej a hrdej Zity Zemanovej potrebuje udržať Ranč a celý statok so vzácnymi koňmi nad vodou. Jediná šanca, ako znovu oprášiť lesk rodiny, je vrátiť sa k ťažbe zlata a drahých kovov v opustených baniach, ktoré im už dlho patria. Na scénu ale prichádza rodina Zitinej nenávidenej rivalky, dávnej „bosorky“ Anny.

Stačí jeden deň bagrovania a z ospalých baní sa vynára nebezpečné tajomstvo s temnou zápletkou. Stačí jedno stretnutie Anninej vnučky Nely so Zitiným vnukom Ondrejom a z minulosti sa začnú vynárať pochované tajomstvá kamarátov z mladosti. Stačí jeden seriál a zažijeme príbehy o sklamaní, vášni, zrade, hriechu, odpustení, no hlavne o láske.

4. Lovci lebiek

Termínom lovci lebiek sa označuje oddelenie kriminálnej polície, ktoré pátra po ľuďoch vyhýbajúcich sa výkonu trestu alebo vyšetrovaniu. Takých prípadov sú tisícky ročne, napriek tomu, že život na úteku je veľmi náročný – psychicky, logisticky aj finančne. Človek žije v neustálom strachu, nikomu nedôveruje a je odkázaný na služby iných kriminálnikov. Každý pohyb a každá aktivita totiž zanechávajú stopy.

Jadro seriálového pátracieho tímu tvorí dvojica skúseného Samuela a mladej Lucie, špecialistky na IT a sociálne siete. Ich šéfkou je Nora, podporou etický hacker Jakub a agent SIS Artur. V každom dieli je hýbateľom deja silná epizódna postava, ktorá tímu buď komplikuje život, alebo mu pomáha. Často ide o vplyvných ľudí, ktorí sa pohybujú na hranici moci a šedej zóny.

5. Večne mladí

V domove dôchodcov život nekončí! Traja dôchodcovia sa na sklonku života stretnú v luxusnom starobinci. Zisťujú, že aj vo svojom veku môžu ešte zažiť dobrodružstvo a srandu, hlavne ak tam nájdu nových priateľov. Navzájom sa podržia, pohádajú, riešia problémy s chorobami, vzťahmi či s rodinou. A to všetko s humorom. Ústrednú trojicu tvorí Milan Kňažko, Emil Horváth ml., Karel Heřmánek, hlavnú ženskú úlohu stvárni Lucia Siposová.

6. Lovec

Televízia JOJ pravidelne prináša na slovenské obrazovky originálne seriálové žánre, aké sú vo svete trendom. Ďalším dôkazom bude seriál, ktorého námet sa zrodil v hlave programového riaditeľa televízie JOJ už pred piatimi rokmi a odvtedy sa na ňom scenáristicky a dramaturgicky podieľalo niekoľko osobností česko-slovenskej televíznej a filmovej tvorby.

Tomáš je človek so zvláštnymi nadprirodzenými schopnosťami a Alica žena, ktorá v detstve záhadným spôsobom prišla o mamu a vyrástla v detskom domove. Alica sa stane súčasťou vyšetrovania všetkých prípadov, ktoré sú doménou Tomáša a ostatných „lovcov“.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ