Toto sú najväčšie seriálové prepadáky roka: Že ich nepoznáte? Nečudo, mali len jednu sériu a dosť

Radovan Vávra | 31.12.2022 06:00
pivoting, Foto:
Niektorým seriálom v roku 2022 stačila jedna sezóna, aby sa pochovali. Ako seriál Pivoting.
Opakuje sa to každý rok. Televízie a streamovacie služby prídu s novinkami, niektoré uspejú, iné pohoria. A na ten druhý scenár im stačí jedna séria. Toto je výber tohtoročných top seriálových neúspechov, ktorým na potvrdenie neúspechu stačilo iba niekoľko epizód.

1. First Kill – Netflix

Tak toto bola čistá katastrofa! Mal to byť veľký hit, nakoniec je to ešte väčší prepadák. Seriál First Kill je prvou LGBTI upírskou drámou, ktorá mala divákov baviť roky. Dožila sa iba dvoch mesiacoch. Prvá séria mala premiéru iba v júni tohto roka a v auguste Netflix oznámil, že druhá séria nebude. Dôvod je jasný, nedostatočná sledovanosť, slabý ohlas divákov a najmä tvrdá kritika.

2. Resident Evil – Netflix

Mala to byť veľká seriálová udalosť tohto leta! Netflix sa rozhodol zresuscitovať sériu o zombíkoch Resident Evil. Po viacerých béčkových filmoch, ktoré doviedli príbeh do kreatívneho pekla, padlo rozhodnutie, že to chce poriadny reštart. Toto leto mohli diváci vidieť prvú sériu pokusu o záchranu. Ten však zlyhal na plnej čiare. ríbeh mali vymyslený na niekoľko rokov dopredu a nebáli sa hovoriť až o piatej sérii. Zabudli na fakt, že o úspechu rozhodujú diváci a tí dali jasne najavo, že nová verzia sa im nepáči a neposlali Resident Evil ani do prvej desiatky najsledovanejších seriálov Netflixu.

3. The Lost Symbol – Peacock

Tento seriál sa dočkal aj svojej premiéry na Slovensku. Počas leta ho odvysielala Jojka. Tiež bez väčšieho úspechu a musel sa sťahovať z večernej ponuky. Príbeh rozpovedal tajuplné konšpirácie o pozadí fungovania moci v USA, vo Washingtone ako hlavnom meste. Pozrie sa na pozadie najvyššej politiky a rozvinie konšpiračnú teóriu o Iluminátoch, ktorí, podľa mnohých, vládnu tomuto svetu skrz politickú moc. Veľkú úlohu hrá výskum o ľudskej duši, ktorá vyvoláva vlnu nevôle u časti konzervatívnych politikov. Profesor Langdon sa tak opäť dostane do smrteľného nebezpečenstva a v pätách mu budú vrahovia, ale aj tí, ktorí chcú všetko ututlať.

4. Archive 88 – Netflix

Streamovací gigant sa tento rok nepáral so svojimi novinkami. Ďalší titul zrušený po jej sérii je Archive 88. Temná novinka s nadprirodzeným pozadím nezaujala. Vyšetrovanie vo čudnom dome plnom ešte zvláštnejších obyvateľov zaváňalo krvavými rituálmi, satanizmom a samozrejme hlavný hrdina mal s týmto všetkým veľké prepojenie, pričom o ňom nevedel.

5. Endgame – NBC

Mala to byť netradičná kriminálka, no nakoniec z toho bol totálny prepadák. A nezachránila to ani slávna herečka Morena Baccarin. Ona bola šéfkou zločinu a mala pomôcť vyšetrovateľom v riešení prípadov. No stal sa opak a veľká manipulátorka mala svoj plán ako sa dostať z väzby a všetkým sa pomstiť. Tento príbeh nikoho nebavil.

6. The Time Traveler's Wife – HBO Max

Občas sa sekne aj velikán ako je HBO. O čo ide v tomto seriáli? Čarovný a spletitý milostný príbeh podľa obľúbeného románu Audrey Niffenegger bude v adaptácii Stevena Moffata. Je to príbeh o manželstve Clare a Henryho, ktorí sa stretávajú s drobným problémom – cestovaním v čase. Lenže druhá séria sa napokon nenakrúti.

7. Maggie – Hulu

Dej nového seriálu ukázal vešticu Maggie, ktorá naozaj má dar videnia do budúcnosti. Nie je to žiadna šarlatánka, ktorá chce ošklbať svojich klientov. Navyše sa snaží svojím darom aj uživiť. Je úprimne rada, keď vidí budúcnosť svojej rodiny, priateľov, ako nájdu lásku, šťastie, zdravie. Háčik je v tom, že nikdy nevidela svoju budúcnosť. Preto si myslí, že je prekliata a odsúdená na život samotárky.

8. Pivoting – Fox

Dej seriálu Pivoting ukáže trojicu priateliek, každú inú, s vlastným príbehom, radosťami, ale aj starosťami. Každá si za tie roky vybudovala svoju bezpečnú bublinu a stereotyp. Ten sa im rozpadne, keď štvrtá z nich náhle zomrie. Razom zostanú obarené a šokované a uvedomia si, aký je život nevyspytateľný, krátky a môže sa v okamihu skončiť. Ak by v tomto momente zomreli, mohli by si povedať, že mali dobrý život? Workoholička chce byť razom vzorná mama. Problém je, že nevie fungovať s vlastnými deťmi. Úspešná lekárka je deprimovaná z neustálej smrti a tak sekne so starým životom a rozhodne sa nájsť si novú prácu a zmysel život. Žena v domácnosti, ktorá bojuje s vlastnou váhou a komplexami sa rozhodne spraviť bodku za starými zvykmi a byť zase tou sexi ženou, za ktorou sa obzrie každý.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ