Aké filmové bomby nás čakajú? Pozrite si prehľad najočakávanejších snímok do začiatku leta

ml | 09.04.2022 07:00
pjimage  7 Foto:
Kým príde leto, do kín sa dostane niekoľko veľkofilmov.
Od Fantastických zverov cez Jurský svet až po mimoňov!

Aké filmové hity prídu na filmové plátna do konca prvého polroka 2022? Vytiahnite diár a zaznačte si dôležité termíny z nášho prehľadu:

APRÍL

Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora

Premiéra: 14. apríla

Eddie Redmayne sa vracia ako zvedavý čarodejník Newt Scamander v tretej časti tejto série odohrávajúcej sa desaťročia predtým, ako Harry Potter nastúpil do Rokfortu. Príbeh pokračuje po udalostiach Grindelwaldových zločinov, keď Newt a jeho krajania pokračujú v prenasledovaní zlého čarodejníka (teraz ho hrá Mads Mikkelsen), čo vedie k druhej svetovej vojne.

Severan

Premiéra: 14. apríla

Triler o pomste, ktorý sa odohráva v dávnej minulosti. Anya Taylor-Joy (Dámsky gambit), ktorá hrala vo filme Čarodejnica, opäť účinkuje vo filme režiséra Roberta Eggersa. Tentoraz si zahrala s hviezdnym kastingom v príbehu o vikingskom princovi, ktorý chce pomstiť smrť svojho otca.

Video

Smradi

Premiéra: 28. apríla

Najnovší projekt od DreamWorks Animation je lúpežnou komédiou založenou na populárnej sérii detských kníh o hŕstke reformovaných zloduchov, ktorí sa rozhodnú hrať fér.

MÁJ

Doktor Strange a mnohovesmír šialenstva Premiéra: 5. mája

Od tohto filmu sa očakáva veľa, po Super-Manovi je to ďalšia bomba z tohtoročnej nálože z dielne Marvel Cinematic Universe. Súdiac podľa trailerov to bude divoká jazda.

Video

Top Gun: Maverick

Premiéra: 26. mája

Pokračovanie filmového hitu po viac ako 3 dekádach, kde si z pôvodného tímu špičkových námorných letcov svoje úlohy zopakujú Tom Cruise a Val Kilmer. Tvorcovia sa snažili o maximálnu autenticitu leteckých záberov (čo bolo podmienkou Toma Cruisa) a ako sľubuje upútavka, bude v nej opäť jazdiť Tom Cruise na motorkách, hrať volejbal a lietať na tryskáčoch ako blázon.

Video

Bob's Burgers

Premiéra: 26. mája

Úspešná animovaná komédia z produkcie Foxu o majiteľovi malej hamburgerovej reštaurácie a jeho svojráznej rodine dostáva celovečerné filmové spracovanie vo forme hudobnej komédie.

JÚN

Jurský svet: Nadvláda

Premiéra: 9. júna

Dej sa odohráva štyri roky po udalostiach z filmu Jurský svet: Zánik ríše. Raz a navždy sa rozhodne, či majú ľudské bytosti zostať hlavnými predátormi na planéte, ktorú teraz zdieľajú s najobávanejšími tvormi histórie.

Hviezdy z novej jurskej generácie v podaní Chrisa Pratta a Brycea Dallasa Howarda spoja sily s niekdajšími hrdinami Jurského parku. Sam Neill, Laura Dernová a Jeff Goldblum sa vrátili, aby opäť stvárnili Alana Granta, Ellie Sattlerovú a Iana Malcolma.

Video

Lightyear

Premiéra: 16. júna

Hoci samotná séria Príbeh hračiek (Toy Story) to už má vraj definitívne za sebou, Buzz Rakeťák zostáva nažive! Dokonca má svoj vlastný film – Lightyear. Štúdio Pixar hovorí, že s postavami v tomto filme je ešte viac zábavy ako v Príbehu hračiek, len trochu iným spôsobom. Prequel k Príbehu hračiek bude skúmať, ako sa Buzz Rakeťák stal taký slávny, že z neho urobili hračku.

Video

Elvis

Premiéra: 23. júna

Životopisný film o vzťahu medzi mladým Elvisom Presleym a jeho manažérom, plukovníkom Tomom Parkerom, ktorý nakrútil Baz Luhrmann. Austin Butler hrá po boku Toma Hanksa.

Mimoni 2: Zloduch prichádza

Premiéra: 30. júna

Odmena za vysvedčenie? Mimoni! Kiná budú bezpochyby napchaté do prasknutia školákmi. A o čom bude príbeh nových mimoňov? Uprostred 70. rokov, v záplave dlhých vlasov a vyťahaných džínsov vyrastá mladý Gru na zabudnutom predmestí. Fanúšik superzločineckej skupiny Vicious 6 vymyslí plán, ako sa stať natoľko zlým, aby sa k nim mohol pridať. Mimoni 2: Zloduch prichádza rozpovie zatiaľ neznámy príbeh dvanásťročného chlapca, ktorý sníva o kariére superzloducha.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ