Hercule Poirot opäť na scéne! Rieši prípad vraždy na parníku v Egypte s Gal Gadot v popredí

Michaela Lacková | 13.02.2022 07:00
smrt na nile Foto:
Gal Gadot ako Linnet Ridgewayová Doyleová a Kenneth Branagh ako legendárny Hercule Poirot vo filme Smrť na Níle.
Kenneth Branagh oživuje legendárny román Agathy Christie z roku 1937 Smrť na Níle.

Napriek tomu, že legendárny detektív je na svete už viac ako 80 rokov, stále divákov baví. Dôkazom bola detektívka v podaní a aj v réžii Kennetha Branagha Vražda v Orient exprese z roku 2017. Tentoraz sa belgický detektív plaví po Níle na palube luxusného parníka a jeho dovolenka sa mení na pátranie po vrahovi.

Mysteriózny triler, opäť v réžii Kennetha Branagha, nakrúteného podľa románu Agathy Christie, bolo kvôli pandémii niekoľkokrát odkladané a do kín príde 17. februára.

Film prenesie diváka na palubu riečneho parníka, kde sa idylická svadobná cesta dokonalého páru končí tragicky. Príbeh neskrotnej vášne a zničujúcej žiarlivosti v skupine kozmopolitných, bezchybne oblečených cestujúcich prinesie niekoľko zvratov a šokujúce rozuzlenie. Či bude také šokujúce aj pre ľudí, ktorí poznali rovnomenný film z roku 1978 alebo čítali knižnú predlohu britskej majsterky krimi, Agathy Christie, je otázne. Vzrušujúce dobrodružstvo so prvotriednym kastingom to ale určite bude.

Pozrite si trailer k filmu:

Video
Upútavka ku kriminálnemu trileru Smrť na Níle.

„V Smrti na Níle vidíme muža, ktorého láka prostredie bohatej spoločnosti, vášnivo sa zaľúbi do krásnej ženy, ktorú však odmietne a vezme si inú,“ povedal o filme Kenneth Branagh, predstaviteľ novodobého Poirota a zároveň režisér. "Na svadobnej ceste sú so skupinou úžasných ľudí, ktorí tvrdia, že sú ich priatelia. Jedna žena ale ukradne druhej muža, v dôsledku čoho sa spustí ohňostroj.“

Snímku nakrútili pomerne rýchlo, no veľmi precízne. Začalo sa nakrúcať v septembri 2019 v priestoroch štúdií Longcross Studios neďaleko Londýna a vo viacerých exteriéroch v UK.

Zábery z filmu Smrť na Níle Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Herečka Rose Leslie na zábere z filmu Smrť na...

Podľa režiséra a producenta Kennetha Branagha v Smrti na Níle zobrali luxusný námet Agathy Christie a poľudštili príbeh, aby publikum dostalo akciu, cestopis a pôsobivý výlet v jednom. „V dnešných ťažkých časoch, ktorými si prechádzame, ľuďom dobre padne plavba po Níle a výlet do starovekej majestátnej nádhery Egypta,“ vraví Branagh. „A vždy je to zábavnejšie, ak k tomu máme prekvapivú zápletku plnú zvratov, ktorá vás nadchne a vydesí, ale múdro, s ľudskými emóciami, súcitom a hlbokými citmi, s ktorými sa vie každý zžiť.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ