Rozlúčka vo veľkom štýle! Kým HBO Go definitívne skončí, divákom ponúkne štyri nedávne kinohity

ml | 02.02.2022 06:00
zabijakova zena Foto:
Ryan Reynolds v akčnej komédii Zabijakov osobný strážca 2 (v češtine pod názvom Zabijákova žena & bodyguard).
Posledný mesiac svojej existencie u nás HBO Go prinesie zábavu, akciu, drámu aj inšpiráciu.

King Richard

Od 6. februára

King Richard je životopisná dráma, natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného.

Všetci svätí mafie

Od 20. februára

Mladý Anthony Soprano vyrastá v jednom z najbúrlivejších období v histórii Newarku. Postupne dospieva a rivalita medzi gangami sa stupňuje. Dej filmu sa odohráva v 60. a 70. rokoch 20. storočia na pozadí povstania v New Jersey, zatiaľ čo napätie medzi taliansko-americkými a africko-americkými komunitami je stále väčšia. Film mapuje život obávaného gangstra z New Jersey, Tonyho Soprana.

Zabijakov osobný strážca 2

Od 13. februára

Najbizarnejšia filmová dvojica všetkých čias sa vracia aj s „posilami“. Osobný strážca Michael Bryce (Ryan Reynolds) a nájomný vrah Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) sa proti svojej vôli opäť stretávajú a spolu s Kincaidovou ženou (Salma Hayek) musia zachrániť svet pred pomstychtivým šialencom (Antonio Banderas). Vo filme sa objaví aj Frank Grillo, Tom Hopper, Richard E. Grant a herecká legenda Morgan Freeman.

Spolupráca so zabijakom Kincaidom z predchádzajúceho dielu zanechala na bodygardovi Bryceovi trvalé stopy. Jeho terapeutka mu preto na čas zakáže používať zbrane a odporučí povinný oddych od práce ochrankára. Michael si však zaslúženú dovolenku dlho neužije. Na scénu totiž prichádza zabijakova žena, neslávne známa medzinárodná podvodníčka Sonia Kincaidová, ktorá je ešte drsnejšia, akčnejšia a zábavnejšia ako jej manžel a pre telesného strážcu má pripravenú novú úlohu. Namiesto pokojného relaxu pri mori čaká na Michaela bláznivý road trip plný automobilových naháňačiek, výbušnín, barových bitiek, ruských gangstrov a talianskej mafie, ktorá je schopná všetkého. To je však ešte len začiatok. „Ostrá trojka“ sa postupne zaplieta do svetového sprisahania, za ktorým stojí psychopatický miliardár s tvárou Antonia Banderasa.

Kto mi ide po krku

Od 27. feburára

Napínavý americký thriller s Angelinou Jolie v hlavnej úlohe. Miestna hasička Hannah (Angelina Jolie) sa stále ešte nespamätala z tragickej udalosti, keď pred niekoľkými rokmi pri lesnom požiari zahynuli traja ľudia. Bolestné spomienky sa snaží potlačiť tým, že sa zámerne pripravuje na nebezpečné situácie a oddáva sa samote na vrchole rozhľadne uprostred divočiny v americkej Montane. Jedného dňa tam nájde vydeseného dvanásťročného chlapca, skrvaveného a traumatizovaného. Spoločne v búrke utekajú hustým lesom, ale netušia, že na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo: dvaja krutí nájomní vrahovia, ktorí sú chlapcovi v pätách. Medzitým vypukne obrovský lesný požiar, ktorý pohlcuje všetko, čo mu stojí v ceste…

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ