Nové filmy na Netflixe: Zo života Neymara, napínavý thriller zo zamrznutej budúcnosti aj komédia o lúzroch

Michaela Lacková | 23.01.2022 06:00
filmy netflix Foto:
Domáci tím, Snowpiercer a dokument o Neymarovi - to sú aktuálne novinky na Netflixe.
Ponuka filmov a špeciálov počas posledného januárového týždňa.

Neymar – dokonalý chaos

Od 25. januára

Fanúšikovia po celom svete ho zbožňujú, kritici ho nemôžu vystáť. Neymar hovorí v trojdielnej dokumentárnej sérii od Netflixu o strastiach aj slastiach svojho osobného života a o vysnívanej futbalovej kariére. Miniséria predstavuje jeho pôsobenie v Santose, slávne časy v FC Barcelona, nahliada na časy s brazílskym tímom a v parížskom Saint Germain, nevyhýba sa pritom kontroverziám.

Dokument odhaľuje marketingovú mašinériu stojacu za Neymarom, ktorú vedie jeho otec Neymar da Silva Santos. Séria plná hviezd obsahuje aj rozhovory s hráčmi Davidom Beckhamom, Lionelom Messim, Kylianom Mbappém, Danielom Alvesom a Thiagom Silvom a športovcami Gabrielom Medinom a Bruninhom, medzi inými legendami, ktoré hodnotia Neymarovo miesto v histórii tohto športu.

Domáci tím / Home Team

Od 28. januára

Kouč Sean Payton dostal v NFL stopku, tak začne trénovať zúfalý žiacky tím, kde hrá aj jeho syn. Možno sa tí dvaja konečne zblížia. Rodinná komédia podľa skutočnosti.

Snowpiercer / Ľadová archa

Od 25. januára

Od tvorcu oscarového Parazita, Džun-ho Ponga, ktorý vo svojom filme z roku 2013 pripravil napínavú jazdu postapokalyptickou budúcnosťou. Ak ste ho ešte nevideli, prečítajte si, o čo ide: Nastala doba ľadová a tí, čo prežili, cestujú po zamrznutej zemeguli vlakom nazvaným Snowpiercer. Sociálne slabšie vrstvy majú horšie umiestnenie vo vlaku a horšie podmienky pre život, čím viac majetku a dôležitejšie postavenie, tým lepšie podmienky. Niekto ale s novým kastovým systémom nie je spokojný a dochádza k vzbure.

Three Songs for Benazir

Od 24. januára

Afganec, ktorý je čerstvo ženatý a žije v tábore pre vysídlencov, sa snaží zosúladiť svoj sen o vstupe do národnej armády s rodinnými povinnosťami. Krátky dokument ovenčený viacerými cenami sa dostáva na Netflix.

A pozrite si ešte jeden bonus v podobe seriálového tipu (na ďalšej strane).

BONUS: Vyvolená (seriál)

Od 27. januára

Pokojné dánske mestečko je zahalené znepokojivým tajomstvom. Keď ho sedemnásťročné dievča s kamarátmi odhalí, prevráti im to život naruby.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ