Aké kinohity prinesie v roku 2022 Jojka? Len nedávno boli tieto filmy v kinách...

Michaela Lacková | 04.01.2022 06:00
Matky - film Foto:
Nová komédia Matky ponúka všetky možné situácie súvisiace s pôrodom.
Jeden z titulov do kín dokonca ešte ani nedorazil.

Ponuka filmových titulov televízie JOJ bude bohatá aj vďaka tomu, že JOJ sa dlhodobo podieľa na produkcii komerčných filmov na slovenskom a českom trhu. Filmy, ktoré len nedávno boli v kinách (v jednom prípade dokonca ešte ani do slovenských kín nedorazili), si budete môcť pozrieť na obrazovkách. K tomu pribudnú snímky, ktoré televízia nakúpila zo zahraničia. Poďte si prečítať, čo to bude.

Šťastný nový rok 2

zväčšiť Zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana... Foto: Martin Črep
210522 MC SNR2 6158 Zľava: Antónia Lišková, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková na zábere z pokračovania filmu Šťastný nový rok.

Po úspešnej prvej časti romantickej komédie Jakuba Kronera, ktorá sa stala jedným z najnavštevo­vanejších filmov v kinách v roku 2019, sa diváci dočkajú pokračovania. Lockdown zatiaľ odsunul premiéru v našich kinách (českí diváci film už mali možnosť vidieť). V každom prípade sa film po distribúcii v kinách (premiéra bude 17. marca) dostane aj na televízne obrazovky. Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová či Marek Majeský sa z Tatier presunú do Chorvátska, kde sa bude chystať svadba.

Film v kinách zatiaľ nebol, premiéra bola odložená na 17. marca.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

zväčšiť Kvarteto hlavných mužských protagonistov... Foto: Bontonfilm
Hofmann Cermak Svehlik Pechlat Kvarteto hlavných mužských protagonistov komédie Prvok, Šampón, Tečka a Karel - zľava: Martin Hofmann, Hynek Čermák, David Švehlík a Martin Pechlát.

Film, ktorý podľa svojho rovnomenného knižného bestselleru nakrútil režisér a spisovateľ Patrik Hartl, si v kinách počas vlaňajšej jesene získal mnoho divákov. Štyria kamaráti v tomto príbehu vyhlásia vojnu kríze stredného veku tým, že sa rozhodnú plniť odvážne výzvy. Prvou z nich bude vyzliecť sa na verejnosti donaha…

seriál nemocnica, nemocnica, Čítajte aj Najväčší seriálový úspech Jojky v roku 2021: Lekárska dráma zdecimovala konkurenciu

V hlavných úlohách sa predstavili herecké hviezdy Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann. Mužský štvorlístok doplnili populárne herečky Zuzana Norisová, Jana Kolesárová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Soňa Norisová, Daniela Kolářová či Barbora Poláková.

Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť

zväčšiť Bolek Polívka pri nakrúcaní filmu Gump - pes,... Foto: Continental Film
Gump foto z nakrucania 03 Bolek Polivka Bolek Polívka pri nakrúcaní filmu Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť.

Rodinný film režiséra F.A. Brabca je určený pre všetky vekové kategórie, aj tých najmenších divákov. Rozpráva príbeh o svete videnom očami túlavého psa Gumpa. Dobrodružný príbeh skutočných psích hrdinov a ľudí okolo nich, ktorých stvárnili Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo, Anna Šulcová a ďalší zaujímaví herci.

Láska na špičkách

Hlavnou hrdinkou romantickej komédie je Tereza, bývalá primabalerína českého Národného divadla, ktorá po úraze ukončila kariéru a presťahovala sa s manželom a dcérou do opusteného mlyna, ktorý zdedila po babičke. S obmedzenými finančnými prostriedkami mlyn rekonštruuje, aby vytvorila rodine nový domov.

KA 01 Harry Potter20th Anniversary Čítajte aj Filmová mágia, ktorá nevyprchala. Návrat do Rokfortu je nostalgický, občas až gýčový

Tereza si privyrába v miestnej škole, kde vedie krúžok pohybovej výchovy. Manžel ale na dedine nie je šťastný, chce sa vrátiť do Prahy. Manželská kríza, neistá existencia i ľudská obmedzenosť Terezu nútia ťahať na vlastných bedrách viac, než možno dokáže uniesť. V hlavnej úlohe sa predstaví slovenská herečka Vica Kerekes.

Kurz manželskej túžby

Radek Bajgar, režisér snímky Teória tigra, nakrútil čiernu komédiu o medziľudských vzťahoch, partnerskej láske a tolerancii. „Je pre všetky páry so zmyslom pre humor, pre tých, ktorí chcú po sebe skôr túžiť, než sa láskou zadusiť alebo rovno zaškrtiť,“ odkázal divákom sám režisér, ktorý film nakrúcal v prostredí malebnej českej Vysočiny. Práve sem, na kurz ambiciózneho párového terapeuta prichádza vo filmovom príbehu päť párov, ktorí chcú získať späť stratenú vášeň.

Jedine Tereza

Romantická komédia plná trápnych momentov a omylov, ktorá názorne dokazuje, že boj o lásku môže byť niekedy neuveriteľná fuška, obzvlášť, keď vám život dáva jednu facku za druhou. Dlhoročný pár zažije pre ich vzťah takmer fatálne Vianoce, zahŕňajúce od nesplnených sľubov cez omyly na vlastnej koži až po údajnú neveru.

HP kolaz Čítajte aj Do Rokfortu sa po 20 rokoch nevrátili. Ktoré hviezdy sa do špeciálu o Harrym Potterovi nedostali?

Aby potom Tomáš získal Terezu späť, plní šialené nápady svojho kamaráta, filmového fanatika, ktorý ich čerpá z kultových romantických filmov. Okrem vydarených popkultúrnych odkazov sú dôvodom pozrieť tento film mladé, neopozerané herecké tváre. O spestrenie obsadenia sa postarala herecká legenda Iva Janžurová.

Matky

JOJ uvedie aj úspešnú romantickú komédiú režiséra Vojtěcha Moravca o tom, aké to naozaj je byť v dnešnej dobe mamou súčasne aj dokonalou ženou, kamarátkou a partnerkou. Hlavné hrdinky stvárnili Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková. Ich mužských partnerov si zahrali Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Vladimír Polívka, Václav Neužil a Štěpán Benoni.

Karel

Televízia JOJ v roku 2022 odvysiela tiež český celovečerný dokumentárny film, ktorý prináša ojedinelý pohľad do súkromia a do duše fenomenálneho Karla Gotta. Režisérka Olga Malířová Špátová nakrúcala Karla Gotta počas celého jedného roka a z tohto filmu vznikol osobný pohľad na život slávneho speváka, v ktorom nechýba jeho nadhľad a humor. Diváci sa môžu tešiť na autentický a jedinečný filmový portrét, plný nečakaných spomienok.

Ktoré zahraničné kinohity budú na JOJke?

V roku 2022 čaká divákov JOJky bohatá premiérová ponuka aj v oblasti akvizičných titulov. Televízia zakúpila práva na vysielanie kinohitov určených najmä pre univerzálneho rodinného diváka, na ktorého sa JOJ dlhodobo zameriava.

Pre menších divákov, ale aj ich rodičov, sú pripravené animované filmy Ugly Dolls, Pán Maznáčik, Hľadá sa Yeti, Žmurko Bill, Viking Vike a kúzelný meč či hraný rodinný film Ako dostať deda z domu.

Rodinná komédia s Robertom De Nirom a Umou Thurmanovou v hlavných úlohách Ako dostať deda z domu pristane v roku 2022 na obrazovkách Jojky.
KA 01 Harry Potter20th Anniversary Čítajte aj Filmová mágia, ktorá nevyprchala. Návrat do Rokfortu je nostalgický, občas až gýčový

Na dospelého diváka cieli skutočný príbeh Kým si so mnou či dráma Zlatokopky s Jennifer Lopez v hlavnej úlohe.

V premiérovej filmovej ponuke televízie JOJ nebudú v roku 2022 chýbať ani akčné a dobrodružné filmy či trilery. Najmä mužská časť divákov sa môže tešiť na vojnový film Sama Mendesa 1917, sci-fi triler Ad Astra s Bradom Pittom v hlavnej úlohe, napínavý akčný sci-fi triler Pod vodou, životopisnú športovú drámu Le Mans 66, akčný triler Mrazivá pasca s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe či pokračovanie kultového sci-fi filmu Terminátor: Temný osud, v ktorom sa znovu stretnú Arnold Schwarzenegger a Linda Hamiltonová, ktorá po vyše dvadsiatich rokoch opäť zahviezdi ako Sarah Connorová.

uPútavka na film Terminátor: Temný osud.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ