Na HBO sa dejú veľké veci. Pozrite si, čo sa dostane najbližšie dni do ponuky

Michaela Lacková | 26.12.2021 06:00
tiche miesto II Foto:
Tiché miesto: Časť II s Emily Bluntovou v hlavnej úlohe, film režíroval John Krasinski.
Novinky vo vysielaní HBO a na HBO Go: Od Harry Potter reunion cez Tiché miesto: Časť II židovskú čiernu komédiu.

12 nezdolných sirotků

Premiéra: 30. decembra

Športová dráma založená na skutočných udalostiach. Strhujúci príbeh tímu amerického futbalu Mighty Mites zo sirotinca Fort Worth, ktorý sa počas veľkej hospodárskej krízy prebojoval od skromných začiatkov až na texaský šampionát. Podvyživení chlapci, ktorí nemali spočiatku ani na topánky, sa v priebehu víťaznej sezóny stali inšpiráciou pre svoje mesto aj celý národ. Zaujali aj prezidenta Franklina D. Roosevelta.

Pirátske vysielanie

Premiéra: 31. decembra

Aby sme v ponuke neobchádzali fanúšikov thrillerov a hororov, pridávame tento tip. Ide o film z roku 2021, v ktorom James pri archivácii starých videí narazí na pirátsky vstup do televíznych správ, v ktorom sa maskovaná postava snaží niečo oznámiť. Zapletie sa do siete konšpirácií.

Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu

Premiéra: 1.januára

Pokiaľ ste vlani uronili slzu pri nostalgickom návrate jedného z najpopulárnejších seriálov vôbec v špeciáli Priatelia: Zase spolu, toto bude niečo pre vás. Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson sa prvýkrát od posledného filmu čarodejníckej ságy opäť stretávajú pred kamerami. Obľúbená trojica sa vracia do Rokfortu pri príležitosti dvadsiateho výročia premiéry prvého filmu: Harry Potter a Kameň mudrcov. Špeciál ponúkne pohľad do zákulisia natáčania, desiatky ďalších postáv z legendárnej osemdielnej série, rozhovory s jednotlivými hercami aj ich spoločné rozprávanie.

Tiché miesto: Časť II

Premiéra: 2. januára

Prežijete, len keď budete potichu. Vďaka tomu, že Abbottovci rešpektovali jednoduché, ale veľmi dôležité pravidlo, dokázali (teda skoro všetci) prežiť Tiché miesto I. Pokračovanie úspešného hororu im však do cesty postaví nové, oveľa náročnejšie výzvy. Abbottovci opúšťajú svoju farmu, ktorá bola vďaka systému pomerne prísnych pravidiel relatívne bezpečným miestom. Vydávajú sa na extrémne nebezpečnú cestu, na konci ktorej snáď čaká niekto, kto im pomôže. Počas svojho putovania si však uvedomia, že rovnako veľké nebezpečenstvo ako od votrelcov z inej planéty, im môže hroziť aj od vlastných ľudí, ku ktorým upínali všetky svoje nádeje na záchranu. Po obrovskom úspechu prvej časti sa John Krasinski pustil do oveľa epickejšieho pokračovania, v ktorom sa stretneme s mnohými novými postavami, natoľko odolnými, že dokázali prežiť. V hlavnej úlohe Emily Bluntová.

Last minute – za železnou oponou

Premiéra: 27. decembra

Píše sa rok 1989, je pár týždňov pred pádom Berlínskeho múru. Traja mladí Taliani sa vydávajú na cestu po východnej Európe okupovanej Sovietmi. Táto cesta im navždy zmení život…

3 x Matrix

Od 31. decembra

Kým do 30. decembra boli prvé tri filmy zo série Matrix dostupné na Netflixe, posledný deň roka 2021 prechádzajú na HBO. Môžete si pozrieť prvotný Matrix z roku 1999 (a definitívne najlepší z trojice) od bratov Wachovských, v ktorom sa zrodil Neo, aby zachránil ľudstvo. Druhý z trilógie – Matrix Reloaded – prišiel v roku 2003 a trilógiu zavŕšil v tom istom roku Matrix Revolutions, v ktorom sa Neo, Trinity a Morfeus snažia zachrániť slobodné mesto Zion pred útokom strojov. Čo takto si dať maratón, kým budete čakať na kinopremiéru štvorky, Matrix Resurrection?

Prebúdzanie

Premiéra: 1. januára

Túžite vidieť to najkrajšie, čo náš svet ponúka? Pustite si film od výkonných producentov Terrenca Malicka (Strom života) a Godfreyho Reggia (dokumenty Koyaanis qatsi, Powaqqatsi, Naqoyqatsi). Jedinečný filmový zážitok s podmanivými obrazmi, úchvatnými kultúrami a motivačným posolstvom skúma vzťah človeka k technike a prírode. Komentár nahovorila Liv Tyler, nakrúcal sa päť rokov vo viac ako tridsiatich krajinách a využíva najmodernejšie podvodné, letecké a časozberné filmové techniky, aby divákom ponúkol nový pohľad na našu Zem.

Zbohom, Sovietsky zväz

Premiéra: 1. januára

Posledné dni Sovietskeho zväzu sú tu zachytené prostredníctvom detských spomienok chlapca Johannesa. Jeho rodina je súčasťou najväčšej fínsky hovoriacej menšiny v súčasnom Rusku a žijú v oblasti, ktorá bola po druhej svetovej vojne rusifikovaná. Johannes vyrastá u prarodičov v Leningrade, jeho výstredná matka sa občas vracia z Fínska, aby mu priviezla niečo zo Západu. Johannes sa s ňou vydáva na cestu za západniarskym dobrodružstvom.

Šiva Baby

Premiéra: 2. januára

Židovská čierna komédia plná omylov o mladej bisexuálke Danielle. Počas židovského pohrebného obradu pre rodinu a priateľov sa dostáva do stále trápnejších a nepríjemnejších situácií. Je zasypávaná otázkami príbuzných, rozruší ju príchod bývalej priateľky, do ktorej je stále zamilovaná a počas šivy sa nečakane objaví aj jej tajný milenec s manželkou a vreštiacim dieťaťom, o ktorého existencii nemala tušenie. Miera napätia prekročí únosnú hranicu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ