Aké filmy prinesie január na HBO? Oscarové hviezdy aj legendárni animovaní hrdinovia v ľudskom svete

Michaela Lacková | 30.12.2021 06:00
januar hbo Foto:
Januárové filmy na HBO.
Chystajte sa na parádne kúsky. Každú nedeľu jedna premiéra a k tomu niečo navyše.

Ako sme už párkrát avizovali, prvý deň roka 2021 patrí na HBO Harrymu Potterovi. Presnejšie, hercom z tejto úspešnej filmovej série, ktorí sa stretli pri príležitosti 20. výročia premiérového uvedenia prvej časti Harry Potter a Kameň mudrcov v kinách. Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu si môžete pozrieť na HBO aj v rámci streamovacej platformy HBO Go.

Matrix 4 Čítajte aj Matrix znova rozdáva farebné pilulky. Bol naozaj dobrý nápad vzkriesiť Nea a Trinity?

Prvá januárová nedeľa patrí na HBO premiére titulu, ktorý zaznamenal úspech počas uplynulého leta. Prichádza pokračovanie hororového Tichého miesta: Časť II, v ktorom si zahrala hlavnú úlohu Emily Bluntová a film režíroval jej manžel John Krasinski, ktorý tu hrá aj jej filmového partnera.

Štyri hodiny v Kapitole (Four Hours at the Capitol)

Premiéra 6. januára

Tento dokument prichádza presne rok od útoku protestujúcich na americký Kapitol, kedy sa vo Washingtone zhromaždili tisíce priaznivcov Donalda Trumpa z celej krajiny, aby zabránili potvrdeniu víťaza volieb Joea Bidena ako budúceho prezidenta. Obsahuje dosiaľ nezverejnené zábery a priame výpovede zákonodarcov, ochranky, policajtov, protestujúcich a výtržníkov, ktorí vtrhli do budovy Kapitolu, kde sa sčítali hlasy voličov. Dokument ukazuje, ako rýchlo sa násilie stupňovalo, keď boli príslušníci ochranky Kapitolu bezmocní voči rozzúrenému davu.

Tom a Jerry

Premiéra 9. januára

Poznáme ich z animovaných príbehov, na ktorých vyrástli celé generácie. Čo ak sa však vyberú do sveta – a to rovno do toho nášho, reálneho? Keď sa Jerry presťahuje do luxusného hotela, kde práve prebieha svadba storočia, jej zúfalá organizátorka si najme Toma, aby jej pomohol sa myšiaka zbaviť. Naháňačka kocúra a myši však skoro zničí nielen jej kariéru a chystanú svadbu, ale aj celý hotel.

Judáš a čierny mesiáš

Premiéra 16. januára

Jeden z najlepších filmov minulého roka, ovenčený dvoma Oscarmi, ktorý si netreba nechať ujsť. Ide o príbeh z napätého sklonku šesťdesiatych rokov minulého storočia, kedy v Spojených štátoch vrcholili akcie hnutia za občianske práva a na čele FBI stál radikálny J. Edgar Hoover (Martin Sheen).

Informátor FBI William O‘Neal (LaKeith Stanfield) sa infiltruje do illinoiskej pobočky Strany čiernych panterov, aby sledoval ich charizmatického vodcu Freda Hamptona (Daniel Kaluuya). Obratný O’Neal ľahko manipuluje svojimi kolegami i tými, pre ktorých pracuje, najmä zvláštnym agentom Royom Mitchellom (Jesse Plemons). V jednej zásadnej veci však tápe: mal by sa postaviť na stranu dobra, alebo má Čiernych panterov za každú cenu zničiť, ako to požaduje sám riaditeľ FBI – J. Edgar Hoover?

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Premiéra 23. januára

Ďalší filmový G.I. Joe! Tento spin-off sa vracia k počiatkom jednej zo zásadných postáv príbehu. V boji proti teroristickej skupine Cobra sa protagonista Snake Eyes spojí so vznešeným japonským nindžom Storm Shadowom (Andrew Koji), ktorý mu umožní trénovať v radoch členov prastarého bojovníckeho klanu Arašikage. Snake Eyes sa po náročnom výcviku stane dokonalým bojovníkom. Jeho česť a oddanosť však prejdú veľkou skúškou, ktorá by mohla znamenať stratu všetkého, za čo kedy bojoval. Podarí sa mu pomstiť svojho otca a nepošpiniť sa prízemným zlom?

Malé veci (The Little Things)

Premiéra 30. januára na HBO a HBO Go

Koncom januára si nenechajte ujsť na HBO alebo HBO Go kriminálny thriller s troma oscarovými hercami v hlavných úlohách. V tomto príbehu o posadnutosti vyšetrovateľov a vyšinutosti podozrivého stoja na opačných stranách barikády. Zástupca šerifa Joe „Deke“ Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslaný do Los Angeles na rutinný zber dôkazov. Namiesto toho sa s novým parťákom Jimom Baxterom (Rami Malek) zapoja do pátrania po sériovom vrahovi mladých dievčat, ktorý terorizuje celé mesto. V priebehu sledovania a vyšetrovania podozrivého (majstrovsky ho stvárnil Jared Leto) sa začínajú odkrývať znepokojujúce tajomstvá z Dekeho minulosti, ktoré by mohli ohroziť nielen tento prípad.

Uvedenie do Rock-and-rollovej siene slávy 2021

Premiéra 13. januára

36. uvedenie do Rock-and-rollovej siene slávy sa uskutočnilo 30. októbra 2021 v Clevelande v štáte Ohio. Minuloročnými laureátmi sú Tina Turner, pesničkárka Carole King, The GoGo‘s, JAY-Z, Foo Fighters a multiinštrumen­talista Todd Rundgren. Kraftwerk, Charley Patton a Gil Scott-Heron boli do siene uvedení v kategórii Early Influence, ocenenie Musical Excellence Award obdržal rapper LL Cool J, Billy Preston a Randy Rhoads.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ