Filmová nálož na Netflixe: Návrat Sandry Bullock, znechutený Santa aj taliansky kandidát na Oscara

Michaela Lacková | 11.12.2021 06:00
the-hand-of-god-paolo-sorrentino Foto:
Záber z filmu Božia ruka, najnovšej snímky Paola Sorrentina, je talianskym kandidátom na Oscara.
Streamovací gigant prináša bohatú predvianočnú nádielku, vybrali sme pre vás sme zopár tipov.

Tu sú tipy na niekoľko filmov, ktoré práve pristáli na Netflixe alebo v najbližších dňoch budú mať premiéru.

V nemilosti (The Unforgivable)

Už k dispozícii Netflixe

Sandra Bullock ako hlavná hrdinka v očakávanej novinke – v sociálnej dráme z produkcie Netflixu o bývalej väzenkyni. Odsedela si 20 rokov za vraždu šerifa a vracia sa do bežného života. Zaradiť sa späť je náročné, ľudia jej navyše minulosť neodpustia, najmä synovia zosnulého policajta. Ona sa ale zo všetkého najviac túži stretnúť so svojou sestrou, ktorú musela opustiť ako päťročnú.

The Ponds

Už k dispozícii na Netflixe

V zime ani v lete, v daždi ani vo horúčavách – rybníky v londýnskom parku Hampstead Heath nikdy nie sú bez plavcov. Tento zaujímavý dokument mapuje ich príbehy, v ktorých voda v rybníku zohráva dôležitú úlohu.

Tlsťoch (Fatman)

Od 14. decembra

Temná akčná komédia z roku 2020 s Melom Gibsonom v hlavnej úlohe, známa aj pod názvom Poľovačka na Santu. Santa je na tom finančne zle a tak okrem roznášania darčekov vyrába náhradné diely pre armádu. Dvanásťročný pomstychtivý darebák, ktorý si našiel pod stromčekom iba uhlie, si k tomu všetkému naňho objedná nájomného vraha.

Greenland: Posledný úkryt

Od 14. decembra

Katastrofický sci-fi film, ktorý sa mihol v kinách minulý rok. Ľudstvo sa snaží zachrániť pred ničivou kométou, ktorá sa nezadržateľne rúti na Zem. John Garrity (Gerard Butler), jeho manželka Allison (Morena Baccarin) a malý syn Nathan sa vydávajú na strastiplnú cestu, aby sa dostali na posledné bezpečné miesto na svete. Zo všetkých strán prichádzajú desivé správy o škodách, ktoré spôsobujú úlomky kométy. Tie fyzické však nie sú najhoršie – ľudí sa zmocňuje panika, prestávajú platiť princípy ľudskosti, vládne bezprávie. Šanca na záchranu sa zmenšuje každou minútou a nikto nechce pomáhať druhým, pretože v poslednom úkryte nie je dosť miesta pre všetkých…

Božia ruka

Od 15. decembra

Film od oscarového režiséra a autora Paola Sorentina z jeho rodného mesta Neapola. Odohráva sa v 80. rokoch, kedy mladý Fabietto ide za svojou láskou k futbalu. Až kým nezasiahne rodinná tragédia, ktorá jeho nejasnú budúcnosť nasmeruje k filmu. Film známeho režiséra je talianskym kandidátom na Oscara.

Maják

Od 19. decembra

Strážca majáka koncom 19. storočia v Novom Anglicku a jeho nový asistent nemajú práve ideálny vzťah. Turbulencie prichádzajú po tom, čo asistent začne odkrývať záhadnú minulosť svojho predchodcu. V hlavných úlohách mysterióznej drámy s hororovými prvkami sa predstavia Robert Pattinsona Willem Dafoe.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ