Pocisková už vo veľkom zarezáva na Jojke! Poznáme prvé detaily nového seriálu

Radovan Vávra, Pravda | 20.01.2021 07:00
seriál nemocnica, nela pocisková, richard... Foto:
Noví lekárski hrdinovia prichádzajú - Richard Autner, Nela Pocisková a Noël Czuczor.
Už počas nadchádzajúcej jari čaká divákov Jojky nový seriál s názvom Nemocnica. Lákadlom má byť herečka a speváčka Nela Pocisková, ktorú televízia angažovala do hlavnej úlohy. Navyše to pre ňu bude znamenať veľký a plnohodnotný návrat na televízne obrazovky po niekoľkoročnej odmlke, keď sa venovala svojej rodine.

Za Nemocnicou stojí Danica Hričová, ktorá pre Jojku vytvorila viacero seriálov, aktuálne sa vysiela Nový život. Lákadlom pre divákov môže byť aj fakt, že v hlavných úlohách sa objavia herci (Richard Autner, Noël Czuczor), ktorí ešte nemajú za sebou výraznejšie úlohy v seriáloch a teda diváci sa nebudú sťažovať na opozerané tváre. Autner sa mihol v Oteckoch, čoskoro ho bude vidieť v Slovanoch. Czuczora si môžu diváci pamätať z Mileniek a najnovšie púta pozornosť ako jedna z dvoch hlavných postáv v Bebjakovom filme Správa.

Nemocnica teda môže priniesť svieži vietor do zabehnutých vôd! O čom bude nový seriál, ktoré nakrúcanie už beží na plné obrátky?

Na centrálny príjem prichádzajú dvaja mladí lekári, ktorí si ešte z fakulty nesú svoje ideály a predstavy. Tie sa švihnutím prútika rozplynú nástupom do reálnej nemocnice, kde si obaja robia atestáciu.

Povrchnosť, nadradenosť, srdce, súcit a solidarita, to sú situácie, ktorými sa deň čo deň lekári zaoberajú a každý z nich do práce vnáša to svoje. Každým dňom je čo nové sa naučiť, a často hlavní hrdinovia pochopia, že nie sú Bohovia. To sa dvom mladým lekárom, ktorí práve prišli a myslia si, že môžu zachrániť svet, učí asi zo všetkého najťažšie.

Na obrazovky televízie Joj už na jar príde nový... Foto: TV JOJ
seriál nemocnica, nela pocisková, richard autner, Noël Czuczor, Na obrazovky televízie Joj už na jar príde nový seriál s názvom Nemocnica.

Lekári v Nemocnici žijú svojou prácou na maximum a tak majú len málo priestoru na zoznámenie sa so životným partnerom mimo nemocnice. Preto často vznikajú vzťahy na pracovisku a ťahanie životných peripetií a vzťahových problémov priamo na oddelenie.

V nemocnici sa zomelie všetko – je tu lekár, ktorý si so sebou nesie smútok v podobe nešťastného úmrtia jeho manželky, manželský pár lekárov chirurg a internistka. Obaja si deň čo deň nechtiac dokazujú, ktorý z nich dvoch je lepší, lenže v rodine môže byť chirurg iba jeden. Ale kto z nich má na to väčšie právo, a kto z nich je ten, ktorý musí ustúpiť tomu druhému, lepšiemu?

A kto vlastne určí, ktorý z nich je lepší? Je tu aj lekár, ktorý nikdy nemal čas na vlastnú rodinu a tak zistil, že mu unikol celý život a nevidel vyrastať vlastné dieťa. Múdry a elegantný primár, ktorému vždy išlo o dobro veci, čo sa často obrátilo proti nemu, večne bojujúci s narcistickým riaditeľom nemocnice.

Všetko sa prelína s reálnymi pacientskými prípadmi, ktoré sa v reálnom živote naozaj stali. Rámcujú ich vzťahy našich lekárov, a ich pacienti sa ich bytostne dotýkajú. Možno niekedy viac, ako by bolo milé.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ