Odchod z obrazovky hlási Horná Dolná! Markíza pošle preč aj ostatné hity

Radovan Vávra, Pravda | 26.11.2020 07:00
horná dolná, Foto:
Komediálna stálica Markízy sa pre tento rok lúči s divákmi.
Tento rok ubehol ako voda, aj napriek svojmu ťažkému priebehu. Prichádza však obdobie, keď televízie nabehnú sviatočnú štruktúru. Vianoce klopú na dvere!

A to znamená len jedno, obľúbené seriály a ich premiérové časti musia na nejaký čas odísť do úzadia. Ako prvá odchádza na vianočnú prestávku obľúbená stálica – Horná Dolná. Televízia Markíza ukončí vysielanie aktuálnej jedenástej série už tento štvrtok, teda 26. novembra. V decembri čaká fanúšikov tohto seriálu niekoľko reprízových epizód, kým v druhej polovici mesiaca už Markíza predstaví vianočnú vysielaciu štruktúru.

Aj počas tejto jesene Horná Dolná nesklamala a stále si udržuje stabilnú divácku základňu, ktorá Markíze prináša nadpriemerné výsledky. Preto sa fanúšikovia nemusia obávať o ďalší osud seriálu. Bude pokračovať aj v roku 2021. Nakrúcanie nových epizód je v plnom prúde.

Napríklad v takom septembri, keď televízie reštartovali svoje vysielanie po koronakríze, Horná Dolná poriadne prekvapila. Svojim výkonom prekonala všetky seriály. Úvodnú časť jedenástej série sledovalo 379-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla Horná Dolná nadpriemernú sledovanosť na úrovni 8,6% a trhový podiel 26,2%. Seriál opäť dokázal, že nepatrí do starého železa a dokáže ešte poriadne zamiešať kartami a sledovanosťou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ