Jojka posilňuje útok proti Markíze! Nasadí ďalší 911 seriál, zbesilá akcia je istá

Radovan Vávra, Pravda | 21.07.2020 07:00
seriál 911 Lone star, lone star, 911, Foto:
Na Slovensko prichádza, len pár mesiacov po americkej premiére, nový spin-off seriál 911: Texas.
Ešte pred letom televízia potvrdila, že okrem tretej série pôvodného seriálu 911 zakúpila aj jeho spin-off, ktorý mal premiéru počas tejto jari v USA.

Ako to už býva zvykom, ak niečo má obrovský úspech, televízia sa snaží z dobre rozbehnutého formátu vyťažiť, čo najviac. To je aj prípad značky 911, ktorá od januára tohto roka dostala svoju prvú seriálovú odnož s podtitulom Lone Star.

Na Slovensku bude novinka uvádzaná ako 911: Texas, keďže dej nového seriálu sa bude odohrávať v americkom štáte Texas. Pre televíziu FOX sú príbehy o záchranároch zárukou nadpriemernej sledovanosti, preto nie je prekvapením, že oba seriály dostali ďalšiu sériu pre rok 2021. Ani slovenskí diváci teda neprídu o svoju dávku akcie.

Pôvodný seriál 911, ktorého tretiu sériu práve vysiela Jojka s veľkým diváckym ohlasom čaká štvrtá séria a 911: Lone Star zas druhá. Lone Star posilní letnú ponuku už od tohto utorka a potvrdí útok proti konkurenčnej Markíze. Minulý týždeň Jojka zdvojila počas utorkov a štvrtkov obľúbenú 911, tento týždeň prichádza zmena, avšak veľmi pozitívna.

Slovenskí diváci sa zoznámia s novým tímom... Foto: FOX
seriál 911 Lone star, lone star, 911, Slovenskí diváci sa zoznámia s novým tímom záchranných zložiek z Texasu.

Od 20:35 bude po novom sa vysielať zas iba jedna epizóda 911 a po nej bude mať slovenskú premiéru spin-off seriál 911: Texas, ktorý bude nasledovať po nových častiach pôvodného seriálu. Jojka tak vytvorí poriadne silný 911 tandem, ktorý nedá konkurencii šancu.

Nový seriál 911: Texas je navyše kritikmi vysoko oceňovaný za inklúziu. Medzi hlavnými postavami sú zástupcovia sexuálnych menšín, dokonca jeden z hlavných hrdinov sa netají homosexuálnou orientáciou, vystupuje tu transgenderová postava, ale aj napríklad moslimská postava. Dej tak bezkonfliktne spája majoritu a minoritu a najmä búra mýty.

V hlavných úlohách sa predstaví herec Rob Lowe, ale aj Liv Tylerová, známa napríklad z trilógie Pán prsteňov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ