Toto je skvelé! Teória veľkého tresku nenápadne pokračuje a málokto to vie...

Radovan Vávra, Pravda | 10.06.2020 07:00
sheldon, young sheldon, Foto:
Pozorní diváci sa opäť dočkali skvelej narážky na Teóriu veľkého tresku!
Už je to viac ako rok, keď televízia CBS dala bodku za svojim dlhoročným komediálnym hitom Teória veľkého tresku. Avšak sitkom pokračuje! Svojim spôsobom.

Pozornosť tvorcov sa presmerovala na spin-off o mladom Sheldonovi, ktorý nedávno uzavrel svoju tretiu sériu, tá štvrtá je už potvrdená a očakáva sa na jeseň. Produkciu by nemal zastaviť ani koronavírus, ktorý sa v USA drží zubami nechtami. Veď aj tretia séria bola kvôli kríze skrátená, nepodarilo sa nakrútiť dôležitú poslednú časť. Diváci by o tento príbeh nemali prísť a stane sa súčasťou pripravovaného pokračovania.

Absencia Teórie veľkého tresku na obrazovkách má aj pozitívne dopady. Kým dvanásť sezón sa scenáristi sústreďovali na pôvodný seriál, ktorý bol vždy diváckym hitom, spin-off seriál bol na druhej koľaji a bolo to zreteľné aj na kvalite seriálu. Tretia séria však bola jednoznačne najlepšia, konečne plná humoru, dobre vypointovaných epizód, to predtým chýbalo a mnohí boli prekvapení z vyznenia príbehov o mladom Sheldonovi.

Navyše tvorcovia našli skvelý spôsob, ako sprostredkovať skryté odkazy pre milióny fanúšikov Teórie veľkého tresku, ktorí stále volajú po pokračovaní a nechcú sa zmieriť s koncom nakrúcania. Do deja tretej série vsunuli nenápadné, no o to dôležitejšie odkazy, ako pokračujú životy obľúbených hrdinov. Divák musí byť len poriadne pozorný.

Jeden z najdôležitejších odkazov bolo prezradenie, že Sheldon a Amy sa stali rodičmi! Keďže herec Jim Parsons (Sheldon) z pôvodného seriálu je hlavným rozprávačom deja, práve on vždy hovorí zaujímavé vsuvky. Dokonca sa diváci dozvedeli, že jeho dvojča sestra Missy mala nakoniec až štyri deti.

A skvelý odkaz bol v 16. epizóde tretej série s názvom Pasadena. V tejto časti sa mladý Sheldon dostal na prednášku Stephena Hawkinga a spolu s otcom si prezreli priestory prestížneho pracoviska. Každý fanúšik Teórie veľkého tresku vie, že toto je miesto, kde bude Sheldon v dospelosti pracovať spolu s Leonardom, Rajom a Howardom a neskôr aj s Amy a získa aj Nobelovu cenu.

V tejto epizóde ešte nič netušiaci chlapec prechádza chodbami a hovorí svojmu otcovi, ako sa mu tu páči, kým nevstúpi do jedálne, kde vzniklo nespočetne veľa scén vedátorskej štvorky. Teória bola známa tým, že postava veľmi časť a veľa jedli a práve pri jedle vznikali najvtipnejšie scény. Mladý Sheldon pri pohľade na jedáleň skonštatoval, že si vie predstaviť, že by tu raz pracoval. V podstate už vtedy si určil svoju budúcnosť.

O to viac sa očakáva štvrtá séria, keďže tvorcovia budú zrejme pokračovať s týmito mini prepojeniami s pôvodným seriálom a fanúšikovia sa tak dozvedia mnohé odpovede, ktoré ich trápili.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ