Nová televízia vstupuje na Slovensko! Má šancu uspieť medzi konkurenciou?

Radovan Vávra, Pravda | 30.04.2020 07:00
cnn prima news, logo cnn prima news, Foto:
Logo novej televízie CNN Prima News. Vysielanie štartuje 3. mája o 18:55.
Po takmer ročných intenzívnych prípravách od ohlásenia štartu prestížnej spravodajskej televízie, už v nedeľu 3. mája o 15:55 sa spustí vysielanie CNN Prima News. A slovenskí diváci budú pri tom! Najnovší televízny český prírastok bude okamžite dostupný aj náš trh.

Je otázne, či sa dokáže presadiť, keďže za riekou Moravou má už 15 rokov neotrasiteľnú pozíciu verejnoprávna ČT24, u nás zas TA3. Prima kúpou svetovej prestížnej značky na ničom nešetrila. Presťahovala celú Prima Group do nového moderného sídla, CNN Prima News má vybudované nové kompletné multimoderné zázemie a pýši sa najväčším a najmodernejším spravodajským štúdiom v strednej Európe. Nová televízia disponuje supermoderným dvojposchodovým štúdiom s podlahovou plochou 414 metrov štvorcových a výškou skoro 7 metrov.

Celý priestor je pretkaný pásmi tvorenými viac ako 84-tisíc LED diódami v celkovej dĺžke 1,4 kilometra, ktoré vedia zobrazovať aj video. Vďaka nim dokáže štúdio kompletne zmeniť farebnú schému aj náladu scény. Navyše, má aj ďalšiu technologickú zaujímavosť – digitálny horizont s plochou cez 202 metrov štvorcových, čo zodpovedá rozmerom plátna v kinách. Vyspelú technológiu tvorí 3 940 LED panelov prenášajúcich obraz cez veľkoplošné plátno, ktoré vytvára dojem, že obraz zaberá takmer celú stenu štúdia. To je koncipované pre režim 360 stupňov. Kamery môžu zaberať akékoľvek miesto a nevznikne priestor, ktorý by divák nemohol vidieť.

CNN Prima News sa pýši najväčším a... Foto: FTV Prima
CNN Prima News, CNN prima news štúdio, spravodajské štúdio, CNN Prima News sa pýši najväčším a najmodernejším spravodajským štúdiom v strednej Európe.

CNN Prima News nebude klasickou televíziou, kompetentní ju nazývajú multimediálnou platformou, keďže okrem televízneho vysielania bude dostupná aj na internete a ponúkne neobmedzené spôsoby na interakciu s divákmi.

„Presne o 18:55 odštartujeme CNN Prima News hodinovou spravodajskou reláciou v novom štúdiu s názvom HLAVNÍ ZPRÁVY, kde sa predstaví nová moderátorská dvojica Markéta Dobiášová a Pavel Štrunc, nasleduje SPORT a naň nadviaže nový program SHOWTIME s Evou Perkausovou. Od pondelka od 6. hodiny ráno v premiére 19 programov denne a spoločne s hlavnou spravodajskou reláciou to budú práve pravidelné ZPRÁVY s novými tvárami, ktoré divákom poskytnú v priebehu celého dňa objektívny, rýchly, zrozumiteľný a presný spravodajský servis. V nedeľu sa rozbehne tiež nová online platforma CNNPrima.cz s kvalitným a obrazovo atraktívnym obsahom, doplňujúcim televízne vysielanie,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

Televízia Prima vybudovala nové moderné sídlo... Foto: FTV Prima
cnn prima news, Televízia Prima vybudovala nové moderné sídlo pre všetky svoje stanice, ktoré má v portfóliu.

„Ponúkneme talkshow SILNÝ HLAS Markéty Fialové, dokument investigatívneho tímu POD ROUŠKOU, program 360˚ PAVLÍNY WOLFOVÉ, dokument CNN Style a vôbec po prvýkrát sa v Česku odprezentujú svetové novinárske hviezdy Christiane Amanpour a Richard Quest zo CNN International so svojimi reláciami AMANPOUR a QUEST MEANS BUSINESS,“ hovorí Petra Benešová, riaditeľka News Gathering, koordinujúca obsah vysielania CNN Prima NEWS.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ