Toto by nikto nemal zažiť! Jojka predstaví nový seriál, jedno oko nezostane suché

Radovan Vávra, Pravda | 12.02.2020 07:00
seriál jenny, jenny, bára očenášová, simon... Foto:
Nádejné herecké talenty Bára Očenášová a Simon Štubniak v novom seriáli Jenny.
Televízna jar už poriadne klope na dvere a komerčné stanice to dobre vedia a svedomito sa na to pripravujú. Do vysielania sa začiatkom marca dostane hneď niekoľko slovenských seriálov. Televízia JOJ predstavuje svoju dlhodobo avizovanú novinku Jenny.

Jojka oznámila prípravy tohto ojedinelého seriálového počinu ešte v septembri pri štarte novej televíznej sezóny. Nakrúcanie prebiehalo počas neskorej jesene. Seriál Jenny sa odohráva na mieste, ktoré v realite nechceme nikdy zažiť. Rozpráva príbeh o rakovine, ale rozpráva to cez postavy, ktoré sú pripravené bojovať a nestratiť humor ani nadhľad. Bojovať v tomto prípade neznamená len vyliečiť sa.

Jenny napriek chorobe bojuje o prvú lásku, jej otec o lásku po smrti ženy, ostatné postavy bojujú o svoje sny. Seriál nie je depresívny ani plný hnevu či ukazovania prstom. Všetci si uvedomujú, že to je len jedno zo štádií. Ďalšie štádiá so sebou prinášajú nádej a poznanie, že to najdôležitejšie, čo v živote máme a dôvod, prečo sa oplatí bojovať, je láska a rodina.

Ján Koleník a Táňa Pauhofovoá opäť spolu v... Foto: TV JOJ
seriál jenny, jenny, ján koleník, táňa pauhofová, Ján Koleník a Táňa Pauhofovoá opäť spolu v seriáli Jenny.

Televízia stavila opäť na mix tvárí, ktoré diváci dobre poznajú, ale priestor dostanú aj nové talenty. Jenny stvárni Bára Očenášová, jej „parťáka“ v nemocnici Simon Štubniak. Po rokoch sa na obrazovke v seriáli stretne obľúbená dvojica Ján Koleníka a Táňa Pauhofová. Naposledy ústredné duo v seriáli stvárnili v ZOO. V ďalších úlohách sa objaví Zuzana Kronerová, Marián Mitaš, Vlastina Svátková a ďalší.

O čom bude nový seriál Jenny? Hlavná hrdinka Jenny je 15-ročná vášnivá tanečníčka, ktorá žije len s otcom (Ján Koleník) a mladším bratom. Počas tréningu na tanečnú súťaž začne pociťovať slabosť a príznaky choroby. Postupne sa cíti čoraz horšie a Jennino telo v istom momente zlyháva. Aj keď dúfa, že je to len obyčajný vírus, z ktorého sa rýchlo vylieči, krutá realita onkologickej diagnózy prevráti život naruby jej aj celej rodine.

Otec, ktorý už prišiel o manželku (Vlastina Svátková), sa cíti bezradný a mladšiemu bratovi chýba sestrička. Po počiatočnom šoku v sebe Jenny objaví veľkú silu a rodina jej pomáha bojovať. Život je nevyspytateľný a aj v tom najhoršom období prináša čosi dobré. Jenny si v nemocnici nájde priateľa Olivera (Simon Štubniak) aj svojho strážneho anjela v podobe sestričky Laury (Táňa Pauhofová). Oporou sú pre ňu aj kamarátky-tanečníčky, ktoré vnesú pohyb a rytmus aj za múry nemocnice.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ