Neuveriteľný výkon! RTVS prepisuje so svojim seriálom slovenské rekordy

Radovan Vávra, Pravda | 31.01.2020 07:00
hniezdo, seriál hniezdo, andrea karnasová,... Foto:
Hniezdo prekonáva vlastné rekordy a sledovanosť rastie.
To tu už veľmi dlho nebolo! Seriál Hniezdo z dielne verejnoprávnej RTVS je najsledovanejším seriálom Slovenska a nechal ďaleko za sebou aj komerčné televízie.

Hniezdo boduje medzi divákmi od svojho štartu, keď počas nedeľného vysielacieho slotu prinieslo RTVS vysoko nadpriemerné hodnoty na pomery Jednotky. Už samotná premiéra seriálu sa uviedla s rekordnými číslami, čo býva pri novinkách prirodzené, keďže divákov ťahá prirodzená zvedavosť. Lenže sila námetu o problematike adopcií a neplodnosti súčasnej generácia naplno opantala Slovákov a sledovanosť stále rastie.

Telerozhlas sa pochválil, že si prvú epizódu v skupine 12+ si celkovo pozrelo až 470-tisíc divákov, čo predstavovalo až 19,8% podiel na trhu. Jednotka bola jednotkou na trhu. Výkon druhej epizódy sa zastavil tesne pod pomyselnou polmiliónovou hranicou. Videlo ju 493-tisíc Slovákov, čo predstavovalo nárast o 23-tisíc divákov.

Veľmi zaujímavo vyzerali aj výsledky v komerčnej cieľovke 12 – 54, na ktorú sa však RTVS primárne nesústreďuje, v nej Hniezdu takisto pribudli mladší a pre reklamných inzerentov atraktívnejší diváci. Nová epizóda prilákala o 45-tisíc divákov viac v tejto skupine. Dosiahla 7% sledovanosť s trhovým podielom okolo 17%.

Čo do celkového počtu divákov, Hniezdo predbehlo aj Oteckov, ktorí len epizódne vystrelia vyššie, rovnako pokorila aj jojkársky Nový život. Tohtoročný rekord držali práve Oteckovia, ktorých si v polovici januára pozrelo 516-tisíc Slovákov. Táto méta Markíze neprischla nadlho.

Tretia epizóda vysielaná počas ostatnej nedele opäť priniesla nový rekord. Tentokrát sa ich bude viac prepisovať. RTVS s definitívnou platnosťou môže povedať, že má aktuálne v talóne najsledovanejší seriál na Slovensku.

Najnovšiu epizódu celkovo videlo až 557-tisíc Slovákov, čím sa Hniezdo navyše zaradilo k najsledovanejším seriálom posledného obdobia a výkonom sa blížia napríklad markizáckym Sestričkám, ktoré počas minuloročnej jesene sa prehupli aj cez hranicu 600-tisíc. Táto časť dosiahla viac ako 22% podiel na trhu. Nabralo ďalších 65-tisíc nových divákov.

Hniezdo opäť rástlo aj v komerčnej cieľovke 12 – 54, keď sa vyšplhalo na 7,7% sledovanosť s trhovým podielom 18,3%. S týmito hodnotami najviac dýcha na chrbát jojkárskemu Novému životu, ktoré sa stabilne hýbe okolo 8%. Už teraz je najnovší seriál z dielne RTVS jej najúspešnejšou pôvodnou tvorbou. Prekonalo aj Tajné životy.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ