Škoda, že toto vystrihli z Hry o tróny! Posledná séria odhalila nezverejnené scény

Radovan Vávra, Pravda | 12.01.2020 07:00
hra o tróny, game of thrones, sansa, Foto:
Do Hry o tróny sa vkradol strach. Po prvýkrát ho mali hrdinovia v očiach.
Tvorcovia Hry o tróny boli dlžní ešte jednu vec. Doteraz nikdy nezverejnené scény, ktoré sa nedostali do finálneho strihu. Teraz napravili aj to! V súvislosti s vydaním záverečnej série na DVD a Blu-ray sa objavili aj tradičné bonusy, ktoré nechýbali ani pri predchádzajúcich sezónach.

Tvorcovia fanúšikom ukázali viacero scén, ktoré sa pre obmedzenú časový plán nedostali do epizód, ktoré sa napokon odvysielali. Mnohé z nich sú doplnkom dobre známych scén, ktoré netreba skalným fanúšikom predstavovať a len dofarbujú dynamiku medzi postavami, iné sú omnoho zaujímavejšie a je veľká škoda, že sa ich rozhodli vystrihnúť.

Najviac zaujali scény so Sansou a Tyrionom, ktoré odohrávali v tretej časti, keď Zimohrad čelil obliehaniu Nočným kráľom a jeho armádou. Sansa spolu so svojim bývalým manželom boli spolu so ženami a deťmi v kryptách, kde mali byť v bezpečí. Lenže Nočný kráľ oživil nielen svojich padlých, ale aj zosnulých členov Starkovcov a ich príbuzných. Tí hneď spustili vražedný masaker. Dve hlavné postavy boli skryté za jednou z hrobiek a tušili, že ich koniec sa blíži.

Tretia epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Nočný kráľ prišiel efektne, skrytý v snehovej...

Nočný kráľ mal značnú prevahu a netušili, čo sa deje vonku a ani to, že Arya bude tou hrdinkou, ktorá zničí najstrašnejšieho nepriateľa Západozeme. Dojemná scéna bez slov reprodukovala ich rozlúčku so životom a boli odhodlaní sa postaviť nemŕtvym aj za cenu straty toho najcennejšieho. Tu sa scéna v odvysielanej verzii skončila. Scéna však pokračovala a len podčiarkla hrdinstvo oboch postáv, nebojovníkov, ktorí sa rozhodli zachrániť nevinné ženy a deti a podarilo sa im zabiť dvoch nepriateľov.

To však netušili, že sa k nim valí horda, ktorú nemajú šancu poraziť, keď v tom sa Aryi podarilo prebodnúť Nočného kráľa a spolu s ním skonala aj celá jeho armáda a len pár krokov od nich sa rozsypali aj nemŕtvi v kryptách a tak Sansa a Tyrion prežili. Pozrite si všetky vystrihnuté scény v priloženom videu!

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ