Sú omnoho lepšie ako americké! Britské seriály, ktoré naplno opantali divákov

Radovan Vávra, Pravda | 26.12.2019 07:00
Vo svete hrajú prím americké seriály, ktoré sú považované za najlepšie. Lenže aj európska produkcia vie poriadne zamiešať kartami a predčiť aj neotrasiteľnú pozíciu tvorcov spoza Atlantického oceánu. V poslednom období poriadne silnie najmä britská produkcia a tento rok sa objavili naozaj mimoriadne kvalitné kúsky, ktoré stoja za vašu pozornosť.

1. Černobyľ

Absolútnym kráľom tohto roka je jednoznačne miniséria Černobyľ. Obrovský hit z dielne britskej televízie Sky a HBO, ktorý opantal celý svet. Päťdielna dráma predviedla dokonalé vizuálne a herecké divadlo a opäť pripomenula desivú históriu a ako málo stačilo, aby nastal koniec sveta, ako ho dnes poznáme.

2. Years and Years (Roky a roky)

Do našich končí tento seriál prináša HBO. Nenápadná britská dráma však absolútne každého od prvej minúty. Tvorcovia trafili klinec po hlavičke a ukázali blízku budúcnosť Európy a najmä Britských ostrovov. Nie je to o žiadnej apokalypse, všetko je veľmi triezvo spracované a až možno desivo presné!

3. MotherFatherSon (MatkaOtecSyn)

Rovnako ako pri predchádzajúcom menovanom, tak aj pri tomto seriáli platí, že je k dispozícii pre divákov vďaka HBO. Je ukážkou obrovskej moci masmédií, ktorá ovplyvňuje aj najvyššiu britskú politiku a drží v šachu celú krajinu. Točia sa tu obrovské peniaze a boj o moc. Do toho si pripočítajte doslova chladnokrvné vzťahy rodiny mediálneho magnáta, ktorého stvárňuje Richard Gere a hit je na svete a musíte to vidieť!

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ