Tento seriál bude znieť povedome! Legenda sa vracia so staronovou tvárou

Radovan Vávra, Pravda | 18.11.2019 07:00
gossip girl, Foto:
V roku 2020 sa vráti Gossip Girl a spolu s ňou intrigy z New Yorku.
Na svoj ostrý štart sa pripravuje ďalšia streamovacia televízia - HBO Max. Nenecháva nič na náhodu a predstaví viacero seriálových hitov. Vďaka novej stanici sa na obrazovky vráti dnes už kultový seriál Gossip Girl, ktorý je dobre známy aj slovenským divákom.

HBO Max plánuje začiatok vysielania na máj 2020 a podobne ako konkurent Disney+ bude mať ľahšiu situáciu. V knižnice nového online hráča sa už teraz skrýva desiatky tisíc hodín obsahu, keďže HBO patrí pod silné krídla napríklad štúdio Warner Bros. To zabezpečuje vysielanie tých najväčších filmových a seriálových hitov sveta. Ponúkne aj vlastnú tvorbu. Ako jeden z highlightov bude nová verzia seriálu Gossip Girl.

Pôvodný seriál vysielala televízia The CW v rokoch 2007 – 2012, dočkal sa šiestich sezón a celkovo 121 epizód. Z hlavných predstaviteľov spravil megahviezdy, vďaka Gossip Girl svet spoznal Blake Lively, Leighton Meester, Penna Badgleyho a iných. Krátko po skončení v roku 2012 sa začalo špekulovať o možnom pokračovaní v podobe špeciálneho filmu. Nikdy k realizácii nedošlo, keďže samotný seriál sa skončil uzatvoreným koncom a zodpovedaním všetkých otázok, navyše niektorí herci sa do nakrúcania nehrnuli.

O niekoľko rokov prišiel trend revivalov a mnohé ukončené seriály sa vrátili. V roku 2020 príde rad aj na Gossip Girl. Prvá séria má mať predbežne desať epizód a diváci sa opäť vrátia do New Yorku a na Upper East Side, medzi zbohatlíkov.

Herečka Kristen Bell sa vráti ako hlas Gossip... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herečka Kristen Bell na podujatí Comic-Con International v San Diegu. Herečka Kristen Bell sa vráti ako hlas Gossip Girl aj v pripravovanej novej verzii seriálu.

Vracajú sa tvorcovia pôvodného seriálu, avšak nová verzia bude obsahovať úplne nové postavy. Jedna však zostane rovnaká a dokonca ju stvárni rovnaká herečka ako v pôvodnom seriálu. Ide o „postavu“ Gossip Girl, teda rozprávačku deja, ako hlas sa vráti Kristen Bell. Keď sa fanúšikovia znova ocitnú v uliciach New Yorku, tak im staré časy pripomenie známy hlas.

Reboot Gossip Girl bude musieť priniesť „problémy“ pre novú generáciu postáv a preto sa neráta s účasťou ostatných postáv, tvorcovia nevylučujú, že v scenári budú okaté narážky na nich, ich fyzická účasť zrejme nie je reálna. Väčšina hercov sa venuje už iným projektom a vekom už nezapadajú do konceptu seriálu pre násťročných.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ