Najväčšieho čudáka čaká svadba. Blíži sa koniec Teórie veľkého tresku?

Radovan Vávra, Pravda | 10.05.2018 07:00
Televízia CBS už vo štvrtok večer ukončí vysielanie 11. série obľúbenej Teórie veľkého tresku. Čaká seriál koniec po dvanástej sezóne?
Neuveriteľné sa stane skutočnosťou. Sheldon sa... Foto: CBS
teória veľkého tresku, sheldon, amy, Neuveriteľné sa stane skutočnosťou. Sheldon sa ožení s Amy.

Divákov čaká najväčší zvrat v celej histórii seriálu, prekoná aj čakanie, keď sa dlho polemizovalo, kedy sa Penny a Leonard dajú dokopy. Čo je viac? Predsa svadba najväčšieho podivína v seriálovej histórii. Sheldon Cooper sa ide ženiť! Jeho vyvolenou je Amy, ktorú prekvapujúco požiadal o ruku na prelome desiatej a jedenástej série. A teraz konečne predstúpia pred oltár, aby si povedali svoje áno.

Posledná epizóda jedenásteho roku vysielania bude samozrejme vrcholom celej sezóny a preto svadobná epizóda nebude ničím normálna, najmä, keď vo vzduchu visí otázka, či takto presne o rok sa nebudú diváci definitívne lúčiť s celým seriálom. Televízia CBS po skončení desiatej série si opäť sadla za jeden stôl s celým hereckým obsadením, aby si s nimi dohodla nové kontrakty.

Pointou nových zmlúv boli samozrejme ešte štedrejšie honoráre a z hlavných hviezd seriálu sa stali najlepšie zarábajúci seriáloví herci. Podarila sa uzavrieť dvojročná dohoda a televízia oznámila vznik práve končiacej jedenástej a dvanástej série, ktorá odštartuje – tradične – na jeseň.

Sheldon a Amy sa v závere jedenástej série... Foto: CBS
teória veľkého tresku, sheldon, amy, Sheldon a Amy sa v závere jedenástej série konečne vezmú.

Hneď sa objavili polemiky o tom, či tentokrát to naozaj bude posledné predĺženie seriálu. Mnohí volajú po konci, iní sa nevedia nabažiť nesúrodej partičky a koniec si nepripúšťajú. Tentokrát to naozaj vyzerá tak, že ďalšia dohoda sa už konať nebude a dvanásta séria by mohla byť poslednou. Herci po rokoch v jednej úlohe hľadajú únik od náročného nakrúcania, ktoré sa skončilo už pred nejakým časom a momentálne majú herci voľno. Tvorcovia však usilovne pracujú na ďalších epizódach, no pomalšie ako zvyčajne.

Prebiehajú rokovania o tom, či nadchádzajúca sezóna bude posledná a nateraz záväzné rozhodnutie ešte nepadlo, pričom tvorcovia by ho radi počuli. Jeden producentov – Steve Holland – sa rozhovoril na túto tému. Podľa jeho slov majú scenáristi vymyslený plán, ak dvanásta séria bude posledná. Majú konkrétne nápady, čo musia urobiť s jednotlivými postavami, aby príbeh každého jedného z nich dostal dostatočnú bodku. K tomu však potrebujú jasný signál od televízie, že Teória veľkého tresku smeruje k záveru.

Tvorcovia konečne dopriali Amy lichotivejší... Foto: CBS
teória veľkého tresku, penny, amy, bernadette, Tvorcovia konečne dopriali Amy lichotivejší vzhľad.

Televízia sa ocitla v ťažkej situácii, keď má v rukách seriál, ktorý aj dlhých rokoch patrí medzi najsledovanejšie seriály nielen v USA, ale aj vo svete. Každú epizódu si pravidelne púšťa 13 miliónov Američanov a Teória necháva za sebou všetku konkurenciu. Na druhej strane je silná únava materiálu, hercov a obrovské náklady, ktoré sú spojené s výrobou sitkomu. Bude prirodzené, že zrejme sa bude tlačiť na vznik ďalších sezón. Lenže po dvanástej sérii vyrpšia hercom zmluvy a ich ochota pokračovať je takmer nulová.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ