Uvarí si Markíza ďalší úspech? Takto vyzerá nový sitkom Kuchyňa

Radovan Vávra, Pravda | 20.02.2018 07:00
seriál Kuchyňa, Kuchyňa, markíza, dejdar,... Foto:
V komediálnej novinke sa predstaví aj český herec Martin Dejdar.
Vstup do jarnej fázy televíznej sezóny myslí Markíza naozaj vážne. Od 5. marca sa divákom predstaví jej piata seriálová novinka - sitkom Kuchyňa.

V Kuchyni sa predstaví Samuel Spišák, Gabriela Marcinková, Martin Dejdar, Monika Hilmerová, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Jakub Gogál a ďalší. O réžiu sa postaral Jakub Kroner, podobne ako pri ďalšej novinke Milenky. Tie sa rovnako predstavia začiatkom marca.

Kuchyňa má nadviazať na komediálne ladený pondelok, v ktorom od januára kraľujú Susedia.

Seriálová novinka vychádza z námetu úspešného ruského komediálneho seriálu, ktorý televízii v čase vysielania zaisťoval pozíciu jednotky na trhu a dočkal sa pozitívnych ohlasov aj pri vysielaní v USA.

Na rozdiel od pôvodnej verzie sa slovenská adaptácia odohráva v nádhernom prostredí Nízkych Tatier. Hlavný hrdina, Michal (Samuel Spišák), je mladý a talentovaný kuchár, ktorý rozbieha svoju kariéru v exkluzívnej bratislavskej reštaurácii.

Na dôležitej akcii spôsobí trapas, a tak je nútený odísť. Typický mestský chalan sa odrazu ocitá v prostredí, ktoré ani nemohlo byť odlišnejšie od toho, na čo bol predtým zvyknutý. Šéfkuchár Zdeněk (Martin Dejdar) vedie skutočne výbornú reštauráciu so slovenskými špecialitami a Michal dostane šancu znova sa postaviť do kuchyne.

Nové miesto mu prinieslo kolegov, akých by na bývalom mieste nikdy nemal – celebritného majiteľa, bývalého hviezdneho kuchára, ktorý prišiel o kariéru kvôli problémom s alkoholom a niekoľkým rozvodom, ale aj niekdajšiu hokejovú hviezdu, ktorá dnes namiesto puku naháňa zemiaky po panvici.

Michal sa ocitne v hľadáčiku manažérky Lucie (Gabriela Marcinková). Pre mladú a krásnu ženu je chalan z hlavného mesta šancou na nový život po rozchode so ženatým milencom. Množstvo humorných situácií prinesú nielen zamestnanci a hostia reštaurácie, ale aj súperenie s konkurenčným podnikom.

Logo seriálovej novinky Kuchyňa. Foto: TV Markíza
seriál Kuchyňa, Kuchyňa, markíza, Logo seriálovej novinky Kuchyňa.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ