Jojka nakrúca seriál s Kristínou Farkašovou. Z rodičovstva bude groteska

Radovan Vávra, Pravda, TASR | 26.01.2018 07:00
Kristína Farkašová Foto:
Kristína Farkašová.
Obľúbená herečka a spisovateľka Kristína Farkašová sa čoskoro vráti na televízne obrazovky v pripravovanej novinke Som mama z dielne televízie JOJ. Nakrúcanie sa začalo len tento týždeň.

Odkedy sa stala mamou, odmietala televízne spolupráce. "Teraz som sa nechala ukecať, lebo veľmi voľne na motívy prvej knižky Som mama sa bude nakrúcať seriál pre Jojku. V pripravovanom komediálnom seriáli prijala rolu hlavnej hrdinky po dlhom prehováraní.

„Môjho partnera, s ktorým mám jedno náhodné rande a hneď z toho som tehotná, hrá český režisér Jiří Havelka, ktorého ste mali možnosť vidieť napríklad v seriáli Až po uši,“ doplnila k novinke, ktorú produkuje herečka Michaela Čobejová a zahrajú si v nej aj Zuzana Kanócz, Ján Dobrík, Štefan Martinovič, Boris Farkaš, Anna Šišková či Marcel Ochránek. Farkašovej dvojičky Elu a Matildu diváci v seriáli neuvidia. „Nenosím ich ani na verejné podujatia, keď budú väčšie a budú chcieť samé chodiť, tak nech chodia, ale nechcem z nich spraviť druhé Olsenové,“ uzavrela s úsmevom.

Televízia JOJ zverejnila už aj anotáciu k pripravovanej novinke:

Keď sa nezávislá a rozbehaná Tina dozvie, že je tehotná, jej život sa obráti naruby. Aby toho nebolo málo, deti budú dve a ich otca Roba stretla iba nedávno a rozumejú si len v posteli. Začína sa šialená jazda naprieč siedmimi mesiacmi Tininho rizikového tehotenstva. Vďaka svojej kamarátke Agáte, ktorá čaká svoje druhé dieťa, sa Tina zoznamuje s pestrou skupinou rodičov v očakávaní. Stretávajú sa spolu v materskom centre a ich rozdielne prístupy a povahy sú zdrojom mnohých konfliktov a komických situácií.

Samozrejme, nesmú chýbať ani rodičia hlavných hrdinov a v partnerských vzťahoch to Tine poriadne zamieša aj kamarát a kolega Adam, ktorý vždy chcel byť niečím viac. Každá epizóda seriálu má svoju hlavnú tému, ktorú čiastkovo riešia všetky postavy, každá zo svojej jedinečnej perspektívy.

Tina a Robo si musia zvyknúť na spoločné bývanie, zoznámiť rodičov, zvládnuť finančné náklady, nápor materských fór a rôznych trendov, prípravu na pôrod, ale aj otázku, akú veľkú úlohu má hrať otec vo výchove detí a či sa žena musí vzdať svojej kariéry. Dej dopĺňajú Tinine bujné predstavy, ktoré divákom umožňujú vidieť realitu očami ženy s bohatou fantáziou. Všetko spája monológ Tiny (voiceover), ktorá s nezameniteľným humorom a nadhľadom glosuje preberané témy.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ