Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O dôvere vlády a kvóte na migrantov aj s Kollárom, Sulíkom či Pellegrinim

Prinášame prehľad tém a hostí v RTVS, na Markíze a TA3.

10.06.2023 00:00
parlament, rokovanie, hlasovanie, Foto: ,
Schôdza parlamentu.
debata (5)

Parlament sa pripravuje na júnovú schôdzu, na ktorej rozhodne o dôvere či nedôvere úradníckej vláde Ľudovíta Ódora. Podporu od politických strán nová vláda zrejme nedostane – za vyslovenie dôvery zahlasujú len poslanci SaS a PS, nezahlasujú poslanci Smeru-SD či Hlasu-SD. Zvyšné strany si chcú počkať na programové vyhlásenie vlády. Poslancov čaká aj mimoriadna schôdza parlamentu k možnému manipulovaniu volieb, ktorú iniciuje Smer-SD.

O 5 minút 12 Čítajte viac RTVS reaguje: Inštitút prázdneho kresla sa viackrát stal nástrojom politického nátlaku

Hosťami Sobotných dialógov budú poslanci parlamentu Marián Viskupič (SaS) a Ladislav Kamenický (Smer-SD). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude diskutovať aj o dočerpaní eurofondov. Reláciu uvádza od 12:10 Rádio Slovensko a tiež televízny okruh :24.

Do nedeľnej relácie V politike prídu diskutovať poslanci Roman Mikulec (OĽaNO) a Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). V štúdiu TA3 budú hovoriť aj o hlasovaní o návrhoch zákonov, predvolebnej kampani a vojne na Ukrajine . Moderuje Rastislav Iliev.

Markíza, Záhorská Bystrica Čítajte aj Zmena v manažmente Markízy: Novou riaditeľkou Centra výroby sa stane dlhoročná šéfka produkcie

Hosťami relácie O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Politici budú s moderátorom Marekom Makarom diskutovať aj o zabezpečení férového priebehu volieb a podpore vlády.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie predseda SaS Richard Sulík a podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková. Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať aj o novej migračnej dohode v rámci EÚ, podľa ktorej má kvóty nahradiť povinná solidarita zaväzujúca krajiny zaplatiť za každého odmietnutého migranta.

Relácia Na telo prinesie výsledky exkluzívneho prieskumu dôveryhodnosti vlády Ľudovíta Ódora a porovnanie s dôveryhodnosťou predošlých vlád.

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu bola aj uplynulú nedeľu, 4. júna 2023, relácia Na telo, ktorá zaznamenala v cieľovej skupine 12–54 sledovanosť 4,6 % a trhový podiel 27,7 %. Debata moderátora Michala Kovačiča s Michalom Šipošom, Jurajom Krúpom a Erikom Tomášom pritiahla k obrazovkám Markízy 353-tisíc divákov.

Diskusiu Juraja Blanára a Tomáša Valáška si na Jednotke RTVS v relácii O 5 minút 12 pozrelo 242-tisíc divákov a ďalších 80-tisíc ju sledovalo na spravodajskom kanáli :24. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenala podiel na trhu 15,2 %.

Reláciu V politike, v ktorej sa v dueli stretli Richard Sulík a Robert Fico, si na TA3 pozrelo 216-tisíc divákov, v cieľovej skupine 12–54 si pripísala podiel na trhu 17,1 %.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo