Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zmena v manažmente Markízy: Novou riaditeľkou Centra výroby sa stane dlhoročná šéfka produkcie

08.06.2023 11:15
Markíza, Záhorská Bystrica Foto:
Sídlo televízie Markíza v Záhorskej Bystrici.
debata (2)

CME a skupina Markíza oznamujú personálne zmeny vo vedení výroby obsahu. S účinnosťou od júla 2023 preberá Alexandra Dubovská funkciu riaditeľky Centra výroby skupiny Markíza a Ivaylo Svilenov Vandov sa stáva zástupcom riaditeľa výroby obsahu CME.

logo TV Čítajte aj Televízie si medziročne polepšili. Aj v hokejovej konkurencii si pozíciu trhového lídra udržala Markíza

Alexandra Dubovská vo vrcholovom manažmente skupiny Markíza obsadí pozíciu riaditeľky Centra výroby. V Markíze pôsobí od roku 2011 na pozícii šéfproducentky hranej tvorby, v novej funkcii bude zodpovedná za produkciu hraných seriálov, reality a zábavných formátov, ako aj za činnosť oddelenia kastingu a rokovania s externými produkčnými spoločnosťami. Vo funkcii nahradí Sebastiana Wimmera, ktorý sa rozhodol pre novú kariérnu príležitosť.

Alexandra Dubovská vo vrcholovom manažmente... Foto: TV Markíza
Alexandra Dubovská Alexandra Dubovská vo vrcholovom manažmente skupiny Markíza obsadí pozíciu riaditeľky Centra výroby.

„Markíza je inovátor a trendsetter aj čo sa týka seriálovej produkcie, tento rok sme sa pustili do nášho vôbec prvého dobového seriálu Dunaj, k vašim službám či do dramatického seriálu Klamstvo, ktorý sa nebál otvárať aj tabuizované témy. A Mama na prenájom predstavila žáner denného seriálu v doposiaľ najvyššej produkčnej kvalite v rámci slovenského trhu. Najkrajšou odmenou je, že všetky tieto seriály zaznamenali výrazný divácky úspech. Už teraz sa teším na nové výzvy, ktoré nás spolu s celým tímom čakajú nielen v rámci seriálovej oblasti, ale aj pri produkcii zábavných a reality formátov,“ povedala na margo svojho povýšenia Alexandra Dubovská.

Vedma, Čítajte aj Takýto seriál ešte na Slovensku nebol: Zvládnu diváci žáner, ktorý je v zahraničí bežný?

Do vrcholového manažmentu mediálnej skupiny CME bude do funkcie zástupcu riaditeľa výroby obsahu CME vymenovaný skúsený televízny manažér Ivaylo Svilenov Vandov, ktorý sa v televíznom biznise pohybuje už 22 rokov. Posledných 15 rokov pôsobil v bulharskej Nova Broadcasting Group, kde taktiež zastrešoval výrobu všetkých, interne aj externe produkovaných televíznych projektov.

Okrem skupiny Markíza bude Svilenov Vandov zastrešovať televíznu produkciu aj na ďalších dvoch trhoch mediálnej skupiny CME – v chorvátskej skupine RTL Croatia a v slovinskej skupine PRO PLUS. „Je to veľká výzva a ešte väčšia zodpovednosť. Vážim si túto ponuku zo strany CME a teším sa na všetky nové kolegyne a kolegov. Som presvedčený, že vďaka špičkovým profesionálom na všetkých troch trhoch a tímovej práci dosiahneme veľa spoločných úspechov,“ uviedol k svojmu príchodu do CME Ivaylo Svilenov Vandov.

Jan Souček Čítajte aj Česká televízia má nového generálneho riaditeľa. Zmena prichádza po 12 rokoch
Ivaylo Svilenov Vandov stáva zástupcom... Foto: CME
Ivaylo Svilenov Vandov Ivaylo Svilenov Vandov stáva zástupcom riaditeľa výroby obsahu CME.

„Ďakujem Sebastianovi Wimmerovi za jeho skvelú prácu, obetavosť a všetky úspechy, ktoré Centrum výroby v uplynulých rokoch dosiahlo pod jeho vedením. Želám mu veľa šťastia v jeho ďalšom pracovnom i súkromnom živote. Zároveň sa teším na spoluprácu s Ivaylom a Alexandrou, verím, že svoje dlhoročné skúsenosti pretavia do ďalšieho zvyšovania kvality našej pôvodnej tvorby,“ uzavrel Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #CME #personálne zmeny #TV Markíza #Alexandra Dubovská